Vad betyder utslaktning i fotografi

Vad betyder utslaktning i fotografi

Förra veckan var jag på en sammankomstfest med vänner. En av mina vänner fångade ögonblicket. Senare upptäckte jag att hon hade laddat upp alla bilder (100+) på sociala medier utan att kontrollera dem. Jag hittade många bilder som inte var bra. Vissa inkluderar mörk, väggen bara, samma fånga flera gånger med mycket liten förändring. Som ett resultat har syftet med gruppen av fotografier gjort ett yxjobb. När jag tittade över dem kände jag mig - usch! hon gjorde inte ens Culling i fotografering innan hon laddade upp! 

Undrar du vad Culling betyder inom fotografi? Inga problem, idag ska jag diskutera utslaktning och varför det är viktigt. 

 

Vad betyder Culling i fotografi?

Fotoavlivning är metoden att skanna bilder och välja ut de mest tilltalande att omarbeta och dela eller skicka till kunden.

Avlivning är den inledande fasen i efterproduktionsuppgiften. Här tar redaktören tålamod för att skanna bilder från alla råa bilder eftersom inte ens en proffsfotograf kan förvänta sig att skapa ett mästerverk med ett enda klick. Du kan inte föreställa dig hur lång tid det tar en fotograf att redigera bilder, inklusive det tråkiga arbetet med Culling. Det är dock bra att släcka elden av att slösa tid under hela fotoredigeringsprocessen. 

Utan undantag har varje fotograf, oavsett om det är en lärling eller skicklig, en aptit på att producera de bästa fotografierna för sin kund. För det tar de tusentals bilder men levererar en liten del bilder till kunden. Så vad gör de med andra bilder? Hur hanterar de den lilla delen från bulkstorleken? Den tröttsamma uppgiften med fotoutslagning kommer in här. Ändå är det bara ett minimalt antal som känner till att fotoutslagning spelar en avgörande roll för att få det att hända.

 

Varför Culling är viktigt i fotografi

Photo culling är strategin att välja de mest lämpliga fotona från bulkråbilder innan fotopostproduktionsprocessen påbörjas. Det spelar en enorm roll för att sätta ihop extraordinära bilder för kunden. Dessutom hindrar det redaktören från att göra extra värdelösa redigeringssysslor och skyddar klienten från att rulla över ett aldrig sinande fotoalbum. 

Ändå finns det några fler anledningar till varför du bör satsa på utslagning inom fotografering. Låt oss lära känna dem en efter en.  

Bevarar lagringsmarginal: Det är vanligt att en fotograf fotograferar flera sessioner, vilket resulterar i många råfiler i lagringen. Vid ett tillfälle kanske det inte finns mer utrymme för att lägga till nya foton. Men alla bilder är inte nödvändiga, och vissa bilder kräver användning under lång tid. Så om fotografen sorterar ut de råa bilderna efter varje session hjälper det till att spara lagringen. 

Säkerhetsåtgärder för redigeringstid:  Photoshop Shadow Creation Service kräver mycket tid att göra ett foto autentiskt där avlivning sker. Avlivningsprocessen hjälper till att minska antalet foton vilket sparar tid för redigering. Hur? En fotograf tar många bilder, men alla kan inte uppfylla riktmärket. Som ett resultat använder fotografen olika fotoredigeringsprocesser som Urklippsbana Tjänst, reparationstjänst för fotofel, etc. Tänk nu, om han tar tusentals bilder och börjar redigera alla, hur mycket tid tar han då? Jag antar att du fick svaret. Ja, det kommer att debiteras en hel del tid. Men om han går igenom slaktprocessen kan han spara tid. 

Riddare i energisparande för kunden: Som fotograf kommer du inte heller att redigera alla bilder och inte servera alla råbilder till kunden, eller hur? Dina kunder kommer inte heller att visa intresse för att ladda ner och se alla bilder från ett monumentalt galleri där maximum visar samma pose. The Culling fungerar som en riddare för att rädda klienterna från att slösa bort sin energi.

Främjar din kompetens: Ingen fotograf kan hävda att alla hans bilder är perfekta och lämpliga att leverera till kunden. Det beror på att alla råa bilder innehåller imperfekta, något perfekta och få utmärkta foton. Så, ska du bedöma boken efter omslaget? Som fotograf kanske du inte tar alla bilder som 100% perfekta. Ändå kan du visa ditt mästerskap inom fotografering efter att ha använt Culling, spårat bilder för olika redigeringstjänster och lagt till skuggtext. Om du vill veta hur man lägger till en skugga till text i photoshop, du kan kolla in min blogg om dessa ämnen. På det hela taget gör Culling vägen lätt för dig att visa upp din skicklighet.  

Du kan också läsa min blogg på var finns bildspår i photoshop om du vill veta.  

Tar bort dubbletter och dåliga bilder: Vad gör en fotograf? Han klickar på en handfull bilder varje session för att undvika att missa något viktigt faktum. Som ett resultat hittar han tusentals bilder i slutet av dagen, inklusive några usla intryck, missad fokus och många duplicerade bilder. Avlivningsprocessen kan hjälpa honom att eliminera dubbletter och dåliga bilder i detta scenario. 

Fastställer snabb leverans: Du kan sortera ut bra bilder från alla filer genom culling som fotograf. På så sätt sparar du tid för redigering. Som ett resultat kan du säkerställa snabb leverans till dina kunder. 

 

Varför fotografer delar ut Photo Culling

Fotoredigering är en långvarig aktivitet beroende på komplexiteten, inklusive Culling-processen som är tröttsam. Det tar mycket tid med synskicklighet. Vi vet att tid betraktas lika mycket som pengar. Den tid de lägger på Culling kan de lägga på andra lönsamma uppgifter. Det är därför fotografer ofta skickar råfilerna till olika leverantörer av fotoredigeringstjänster för avlivningstjänster. Det säkerställer valet av de bästa fotona för att gå på fotopostproduktionsprocessen. 

Photo culling syftar till att identifiera och ta bort foton som två ärtor i en balja eller inte upp till standard. Att ta bort bilder tagna från samma vinkel är ett annat syfte med Culling. Proffsen går igenom en spelplan med tre pass i Adobe Lightroom-programvaran för varje foto för att ta reda på crunches som färg, ljusstyrka, mättnad och så vidare. Efter skanningen kommer de att ta bort de goda. Därför kommer antalet 70 bilder till 15 för efterproduktionsprocessen. Minskade det inte bördan för redigering? 

Professionella fotografer vet att de måste ta många bilder, men alla förtjänar inte visning eller redigering. Det är därför professionella fotografer måste lägga ut sorteringstjänster på entreprenad för att minska tid, fillagring och öka efterproduktionsprocessen. Klipp ut Bild är en av leverantörerna av fotopostproduktionstjänster. 

 

Culling i produktfotografering

Avlivningsprocessen är tillämplig för alla fotogenrer, inklusive porträtt, bröllop, mode, produktfotografering. Det är jämförelsevis komplicerat i applikationen för produktfotografering. För i familjefotot kan du fokusera på att hålla allt i en ram med korrekt uttryck, medan produktköpare kommer att leta efter lämplig visualisering av produkten. 

Du kan snabbt identifiera och avvisa dåliga bilder som innehåller människor med blinkande ögon, rörigt hår eller uselt uttryck. Ändå är Culling i produktfotografiet förbryllande eftersom alla bilder kommer att verka likadana. Det är den kritiska delen där du måste peka ut löjliga distraktiva föremål, inklusive ljus, ton, skuggposition och bakgrund.

Verktyg som används för att klippa: Det finns flera sorteringsverktyg tillgängliga i olika fotoredigeringsprogram. Korrekt användning av dessa verktyg kan göra slaktprocessen till en bit av kakan. Låt oss känna till dessa ingredienser för att göra processen enkel. 

Fullskärmsläge: Genom att använda helskärmsmetoden kan du smygt titta på en enskild bild åt gången som jämnar upp hela processen. För att använda helskärmsläget måste du välja ett foto i biblioteksenheten och skriva "F" på tangentbordet.

Jämföra: Det är en funktion som gör att du kan skilja mellan två foton som hålls sida vid sida. För att utnyttja den här funktionen, välj två bilder i biblioteket och skriv "C" på tangentbordet för att jämföra. Efter kontrast kan du gå tillbaka till standardvyn genom att hålla ned "G" på tangentbord

Avvisa: Efter korrekt visning, när du känner att du inte behöver ett foto, kan du trycka på "X" i den övre vänstra delen av bilden genom att klicka på den. Det kommer att flagga bilden med svart färg, vilket indikerar att den är markerad för att avvisas och visar att du redan har kontrollerat den. 

Pick: När du skannar bilden hittar du en passande okej att gå på efterproduktion. När du hittar sådana foton håller du "P" på tangentbordet. Det kommer att flagga bilden som ett urval med en vit flaggsymbol i den övre vänstra delen av bilden.

Stjärnbetyg: När du skannar bilder kommer du att kontrollera många bilder där du får flera bilder att välja. I slutet av processen kan du förstöra urvalet, förvirrad över att välja några. Stjärnklassificeringsfunktionen är till för att hjälpa dig genom att märka de valda fotona med 1 till 5 stjärnor. Så, rensa luften med stjärnor! 

Färgkodning: Det fungerar precis som stjärnklassificeringsfunktionen. Du kan använda en färg för att markera dina valda foton med hjälp av attributet. Använd siffertangenterna 6-9 från tangentbordet som en genvägsmetod. 

Jag tror att all din förvirring har tagits bort, och du är nu ganska klar över vad Culling betyder inom fotografering. Du har också gillat att läsa artikeln, eller hur? Om du känner att Culling är monotont och tidskrävande för din fotografering kan du kontakta Klipp ut Bild för att minska ditt krångel med deras hotshots. Om du tror att du har tålamodet att göra det själv, all lycka för ditt mod att göra Culling. 

relaterade inlägg