Skapa fantastisk bakgrundsoskärpa med iPhone 7 plus porträttläge

iPhone är en enastående gadget som används av många människor nuförtiden. För att skapa fantastiska porträttbilder är iPhone 7 plus porträttläge ett fantastiskt verktyg. Det låter dig skapa en ytlig DOF som hjälper till att ge en fantastisk suddig bakgrund. Jag kommer att nämna här hur man använder detta fantastiska porträttläge som ger dig mycket professionella bilder. Är du redo att få fina och underbara bilder med bakgrundsoskärpa?

Beskrivning

För att skapa en ytlig DOF i bilderna har iPhone 7 plus ett exceptionellt utformat porträttfotograferingsläge. Jag hoppas att du känner till det korta skärpedjupet men om inte, låt mig berätta. Det är en metod som gör bakgrunden suddig samtidigt som den bara håller den delen av bilden i fokus. I iPhone 7 plus är en speciell typ av djupeffektverktyg inbäddad som tar fram de vackra porträtten.

När du vill att motivet ska se skarpt och tydligt ut, fokusera på att göra bakgrunden suddig och denna effekt brukar kallas BOKEH-effekt.

Är Shallow DOF verkligen nödvändigt?

Ja självklart! Professionella fotografer använder det korta skärpedjupet för att lägga till djup till sina bilder. Det beror på att när någon vill hålla ett tydligt fokus på huvudmotivet, är bakgrunden suddig så att ögonen bara riktas mot motivet. Många gånger kanske du har sett att bakgrunderna tar bort hela uppmärksamheten på grund av röran eller extraordinärt vackra omgivningar. Så det är viktigt att skapa en mjuk och drömsk bakgrund mot motivet.

Eftersom förgrunden är en integrerad del av en bild, är kort skärpedjup mycket viktigt i porträttläge. När det är viktigt att betona motivet kommer ytlig DOF i scenen, men när fokus ligger på att bestämma såväl förgrund som bakgrund är denna teknik inte en bra idé.

Hur iPhone fungerar i bakgrundsoskärpa

I iPhone 7 plus porträttläge har du kontrollen över vad som ska vara i fokus och inte. Den fungerar nästan som en DSLR och gör det möjligt att ha ett grepp över elementet med grunda skärpedjup. Bilder med distraherande bakgrunder ser bra ut när bakgrunden är lite suddig för att bara se motivet.

Vill du använda porträttläge?

Du har nu massor av anledningar att använda porträttläget i din iPhone 7 plus, så låt oss kolla hur. Öppna bara kameraappen och svep genom fotograferingslägena. Fortsätt att svepa tills du ser porträttet markerat i gul färg. Att byta till porträttläget kommer att göra allt större på grund av aktiveringen av 2x teleobjektiv.

För att få de felfria och enastående porträtten är teleobjektivet ett utmärkt val. Nu när du börjar med att klicka på bilderna, kommer du att se några instruktioner på skärmen som mer ljus behövs eller flytta längre bort etc. Det hjälper dig att rama in en vacker bild som du annars kanske missar. Därefter, när du får allt på plats, dvs på rätt avstånd från ditt motiv, kommer DEPTH EFFECT att markeras i gul färg. Det är för att låta dig veta att du nu fotograferar i läget för kort skärpedjup. Klicka på fånga-knappen för att ta bilden.

Fotografering i porträttläge med djupeffekt spara 2 kopior av samma bild, en med suddig bakgrund och en naturlig. Man ser tydligt skillnaden på den suddiga bilden och hur vackert det ser ut med kort skärpedjup.

Slutsats

iPhone är en fantastisk gadget med massor av fantastiska funktioner. Du kanske vet allt! För att få fantastiska landskap, porträtt, arkitektur och alla typer av bilder är det en perfekt enhet. Människor som älskar suddiga bakgrunder kan effektivt använda iPhone 7 plus porträttläge för att ge sina bilder ett tilltalande utseende. Tidigare var den här funktionen en USP för DSLR-kamera men nu när iPhone erbjuder, varför inte använda den?

För en härlig bakgrundsoskärpa, slå på med porträttläget!

Bonus Tips: Om du verkligen vill uppnå de lovvärda resultaten, välj en bakgrund med några detaljer. En vanlig bakgrund gör ingen rättvisa åt effekten av det korta skärpedjupet oavsett hur professionellt en bild klickas.

relaterade inlägg