Klicka på Bra bilder med tanke på dessa tips

Som nybörjare eller proffsfotograf är få saker alltid avsevärda som introduktion till kameran, att arbeta med exponering, bemästra slutarhastigheten, DOF, bländare och komposition etc. För att ge dig en grundläggande förståelse för hur saker fungerar för fotografering, skriver jag Denna artikel.

Du kan bli förvirrad med så många saker att lära dig men få inte panik eftersom övning är nyckeln till framgång. Med varje foto fortsätter dina färdigheter att förbättras och du tar ett steg framåt för att uppnå din drömbild. Ha alla element i åtanke och först då kommer du att kunna klicka på en bra bild. Läs nedan:

Håll en kamera åt höger

Att hålla en kamera rätt är mycket viktigt för att minska suddiga bilder. Ofta skakar kameran när du klickar på bilden och du får inte ens veta det. Så innan du klickar, se till att hålla kameran stabilt, stå eller sitta i rätt position och ta sedan bilden. Annars kan du använda ett stativ för att bibehålla stabiliteten och stabiliteten. Här är några saker att tänka på:

Stöd kameralinsen med vänster hand och håll armbågarna stabila genom att luta dig ner på någon betongyta. Stå så stabilt som möjligt och tryck långsamt ned avtryckaren.

Kamerakontroller

För att få riktigt fantastiska bilder bör du ha total koll på kamerakontrollerna. Bländare och slutartid är ganska avgörande vid fotografering om du vill ta hisnande bilder. Med tanke på de fantastiska kamerakontrollerna är det ditt ansvar att göra det bästa av dem. Även om du använder autoläge eller förinställningar bör du veta hur varje kontroll fungerar för att få otroliga resultat.

Grundläggande växlar

Att bara ha kameran fungerar inte men du behöver andra redskap också. Dessa redskap gör din fotografering komplett och hjälper till att ta enastående bilder. Här är några av dem:

Stativ: Det viktigaste att ha med sig med kameran är ett stativ. Att ha ett stativ är ovärderligt och du måste bära det om du vill ha fantastiska resultat. Se till att den är robust och robust för att hålla undan de extrema förhållandena eftersom du inte har råd med suddiga bilder i efterbearbetningsfasen.

Kameraväska: En annan sak att tänka på är kameraväskan för att hålla alla saker säkra. Linsen, kameran och andra tillbehör måste förvaras i väskan för extra skydd eftersom du kan råka ut för något missöde som kan skada din dyra kamera.

Extra lins: Ha alltid extra objektiv i väskan för att få en fördel över olika brännvidder. Se till att din kamera har en funktion med utbytbara objektiv.

Batteri och laddare: Båda dessa är räddare då kameran kan bli låg vid fel tidpunkter. Så du måste byta batteri omedelbart och även ha en laddare för att ladda batteriet.

Reflektor: Inte alltid möjligt att få naturligt ljus då det finns ett behov av att fotografera på natten eller sena kvällar. Så behåll reflektorerna för att styra ljuset och få fantastiska bilder.

SD-kort: Blev nedslagen på grund av lagringsutrymmet? Inga bekymmer, behåll ett extra mediekort för att utöka lagringsutrymmet och klicka på så många bilder du kan.

Rengöringsvätska: Lämna aldrig hemmet utan detta. Behåll en linsduk och rengöringsvätska för att ta bort allt damm eller smuts som samlas på linsen för att förstöra bilderna.

Belysning

Fotografering ser bra ut när den tas i bra ljus. För att verkligen bemästra denna konst bör du lära dig hur du justerar belysningen och hur du styr den. Naturligt ljus är bäst för fotografering, men du kanske inte alltid är tillgänglig vid den tiden. Om det är möjligt, klicka på bilderna på högmiddagen och några timmar före eller efter för att få riktigt fina bilder.

Fotobearbetning

Klickade du på bilderna? Det är allt? Nej, du måste gå för fotoredigering också. I efterbearbetningsfasen kommer du att se många brister i bilderna som du behöver fixa för att bilderna ska se vackra ut. För fotograferna är Photoshop en fantastisk programvara för att redigera bilderna för uppladdning på webbplatser, tidningar, broschyrer eller andra plattformar.

Så varför inte överväga dessa tips och ta din fotografering till en ny nivå?

 

relaterade inlägg