Dyk i en värld av husdjursfotografi

Bebisar är våra glädjebuntar och det gör även husdjuren! Husdjur är våra trogna vänner som vi kan lita på oavsett vad situationen är. Fast med tjuvar hemma? Inga bekymmer, ditt husdjur kan rädda dig från det värsta. Har du någonsin undrat hur det känns att fotografera dessa lurviga husdjur? Det är som en utmaning att fånga dem efter vad man vill.

De erfarna fotograferna har en kreativ förmåga att fotografera och du som ny fotograf måste förstå begreppen i detalj. För att ta fram den vackra sidan av husdjuren skriver jag en artikel som nämner några tips att använda:

Förbered dig i förväg

Husdjursfotografering kräver att du förbereder dig i förväg där du måste ställa in kameran därefter. När husdjuret agerar eller reagerar enligt vad du tycker, fånga dem omedelbart. Djur är ganska oförutsägbara och du kan inte förvänta dig att de ska vänta på att du ska ta deras bild. Så var lite snabb när de poserar och klicka på bilden med alla inställningar som gjorts i förväg.

Till att börja med skulle jag föreslå att du använder bländarprioritet eller slutarprioritetsläge för att få förväntade resultat.

Gå nära

Husdjur är mindre i storlek men inte alla. Så om du har ett mindre husdjur som en valp eller en katt, försök gå närmare det för att få det att passa in i ramen. Ibland får du inte resultatet som förväntat om du fotograferar dem på avstånd eftersom de tappar bort sig i bilden och bakgrunden tar mer uppmärksamhet. Rörliga husdjur ger bra actionbilder så förlora inte denna möjlighet alls. Använd snabb slutartid och visa att husdjuret rörde sig medan bilden togs.

Kommunikation är viktigt

För att ge fantastiska resultat är interaktion viktigt. Som du vet, för modellfotografering, måste du interagera med modellen för att få henne att känna sig bekväm under sessionen, samma är fallet med husdjursfotografering. Husdjur älskar att leka med sina ägare så utnyttja denna chans och fånga en åh-så-bra skott. Engagera dem i deras mat, leksaker eller något de gillar och fånga en mängd olika bilder. Förutom det kan du ta några slumpmässiga bilder av dem som äter eller leker med barnen i huset. Är det inte kul?

Belysning eller skuggor

Den mest grundläggande faktorn för att ha fina bilder är ljuset! Använd aldrig blixt för husdjur eftersom deras ögon tenderar att ändra färg när ljuset blinkar. Det kan också distrahera dem från kameran vilket kommer att förstöra hela din uppställning som du har gjort efter mycket hårt arbete. Jag föreslår att du fotograferar husdjur i naturligt ljus när solen inte är på topp. Håll dessutom huset ordentligt upplyst med fönster och dörrar öppna så att du kan fånga dem på ett underbart sätt.

Husdjur skiljer sig åt

Husdjur är olika i utseende, storlek, beteende och färg etc. Så överväg denna faktor först innan du börjar skjuta dem. Liksom människor behöver även husdjur slappna av och känna sig bekväma innan fotograferingen och få dem att känna sig realistiska; du bör förstå deras grundläggande karaktär. Ett husdjur älskar att vara på den mysiga platsen så låt dem bli lugna med sin ägare och när de väl kommit i sin komfortzon, börja ditt arbete.

Sammantaget bör du ge ditt bästa inom husdjursfotografering som du gör inom mänsklig fotografering. Om du är kreativ nog att skjuta dem medan de är engagerade i någon aktivitet, skulle det vara PERFEKT.

Så när ska du börja?

 

 

relaterade inlägg