Förmåner och avslag på fotografering med modeller

Fotografi är ett stort koncept som täcker allt från en nål till ett plan. Över hela världen kan man skjuta vad som helst, precis vad som helst med hjälp av kreativitet och exceptionellt tänkesätt. Men för det måste motivet kännas eller se bekvämt ut för att få de enastående bilderna. Innan du tar bilderna, se till att ditt motiv är lugnt, avslappnat, fri från stress och glad.

Idag ska jag prata om för- och nackdelar med modellfotografering som delas av experterna. Kolla på dem:

Jag kommer att gå på ett motsatt sätt genom att börja med att inte göra först så att du känner dig mer positiv när du läser dos.

Dos av modellfotografering

Skjut aldrig modellen i skada

Det viktigaste är att aldrig trycka in modellen i något skadligt. Jag förstår att du vill att bilden ska vara perfekt men inte på bekostnad av modellens liv. Be aldrig modellen att stå mitt på den trafikerade vägen eller under vattenfallet om du inte har de nödvändiga säkerhetsåtgärderna. Om du verkligen vill ha ett fantastiskt och unikt skott, ge rätt säkerhet och se till att hålla modellen bekväm hela tiden.

Var aldrig stel och mindre pratsam

Kommunicera med modellen och låt honom/henne veta dina krav när du tar bilderna. Modeller kan inte läsa dina tankar så det är din plikt att berätta för dem vad du vill och om de poserar ordentligt. Förklara dina idéer för henne för att få ut så mycket som möjligt av fotograferingen.

Rör aldrig modellen

Att röra modellen uppskattas inte utan tillstånd. Om du vill att modellen ska posera för dig, fråga henne men rör henne inte om hon inte är bekväm med detta. Var anständig medan du fotograferar och om modellen är vänlig med dig, justera henne eller placera henne i din väg.

Var aldrig respektlös

Låt aldrig respektlöst med modellen och se upp med dina ord du använder. Människor har en tendens att må dåligt, så se till att inte ge henne någon antydan om att hon inte känner att hon känner sig kränkande när hon arbetar med dig.

Dos av modellfotografering

Visa ditt bästa arbete

För att få modellen att tro på ditt arbete, föreslås det att du visar henne dina bra bilder. Det kommer att få henne att känna sig ansluten och äkta mot dig och hon kommer också att bli glad över att bli fotograferad av dig.

Ge feedback

Ge fin feedback även om du känner att hon inte poserar som du vill. Att motivera henne kommer att få henne att känna sig positiv och hon skulle agera enligt dig. Skrik inte eller bli inte oförskämd när du fotograferar. Var positiv och experimentera med poserna med hennes hjälp.

Få henne i komfortzonen

För det kan du spela hennes favoritmusik så att hon känner sig bekväm när hon poserar. Alla blir avslappnade och lätta med musik så fråga hennes favoritnummer innan fotograferingen börjar för att få henne i komfortzonen.

Visa henne poserna före fotograferingen

Du kanske inte är en bra förklarare så för att regissera modellen för poseringarna, visa henne bilderna. Det kommer att hjälpa henne att förstå ditt sinne och posera därefter. Dessutom behöver du inte röra modellen för att dirigera henne eller vid något tillfälle kan du känna dig frustrerad när du förklarar vad du vill uppnå. Så att behålla bilderna i din telefon är en bra idé.

Slutsats

Var professionell med ditt arbete och låt sofistikerad med dina ord! Ge aldrig modellen en chans att tvivla på din mildhet så se till att hålla din modells känslighet intakt.

 

relaterade inlägg