Sök

Olika typer av fotoretuschering – en detaljerad guide

Fotoredigering har blivit ett viktigt område när det kommer till fotografering. Eftersom organisationerna och företagen är i desperat behov av enastående och felfria bilder är fotoredigering något som inte kan förbises. Bildretuschering är en annan form av fotoredigering som används flitigt för att förbättra de vanliga bilderna. Det inkluderar tjänster som färgton, ljusare färger, borttagning av röda ögon, gammal fotorestaurering och fläckborttagning etc.

Här är typer av fotoretuscheringstjänster som används av många företag över hela världen:

Retuschering av smycken

Smycken måste se perfekta ut för att locka tittarna och övertyga dem att köpa. En kund kommer att lockas endast när det inte finns några fläckar och dåliga bleka färger på bilderna. Det är också viktigt att presentera bilderna vackert och att smyckena ser rena och tydliga ut för tittarnas ögon.

Modellretuschering

Modetidningar är i enorm efterfrågan och därför uppstår behovet av modellretuschering. Har du någonsin sett ett foto i tidningen med skavanker eller fläckar på kroppen eller ansiktet? Nej? Det är inte för att modellen har felfri hud utan det är resultatet av modellretuschering. Med hjälp av retuscheringsverktyg som punktläkningsborste, klonstämpelverktyg och lappverktyg etc. redigeras fotona för att se glamorösa ut. Eftersom en modell som ser tråkig ut inte gör någon nytta för varumärkets trovärdighet, ger fantastiska bilder fler kunder.

Retuschering av möbler

Tja, möblerna du ser i katalogerna och broschyrerna ser så vackra ut att du omedelbart blir frestad, eller hur? Allt beror på fotoretuschering som framhäver produkterna och med hjälp av färgkorrigeringsverktyg förbättras varje produkt för att utstråla en polerad look. Ibland när du klickar på bilden fångas oönskade bakgrunder så för att ta bort dem används verktyg för borttagning av bakgrund. Det gör att bilderna ser bättre och smidigare ut vilket tilltalar tittarna, men denna metod är lite komplex och bör göras skickligt.

Skuggretuschering

Naturliga skuggor är perfekta om de fångas på rätt sätt men kan förstöra bilden även om skuggorna är hårda. En bild ser underbar ut med naturliga skuggor men om du missar chansen att fånga dem finns det alltid ett alternativ att lägga till skuggor i Photoshop. De ser ganska naturliga ut och ingen kan se skillnaden men för det krävs skuggretuschering. Detta är en metod med vilken bilden kan utökas enligt krav som med naturliga skuggor, du har ingen kontroll över intensiteten och mängden. Med Photoshop-skuggor är du fri att lägga till vilken typ av skugga som helst och få produkten att poppa upp.

Gamla fotorestaurering

Sist på min lista är retuschering av gamla bilder. Med tiden tenderar bilderna att blekna och förlora sin originalitet så gammal fotoretuschering är en metod som används för att ge fotot ett nytt utseende. Med den här tjänsten kan du till och med återställa de trasiga och fläckiga fotona för att återuppleva minnena igen.

Så vad väntar du på? Om dina bilder behöver retuscheras, gå till det efter att ha identifierat typen och få fantastiska resultat.

relaterade inlägg