Sök

Använder Photoshop för att extrahera lurvigt material

Adobe photo-shop är programvaran vars enda hängivenhet är att utföra fotografernas redigeringsbehov. Den handlar om redigeringen av bilderna med det enda motivet som är att få dem att briljera i sitt utseende. Varje typ av bild är fotoshoppad med hjälp av programvaran för att göra den perfekt genom att ta bort alla brister från den. De bildbrister som stör tittarnas ögon redigeras i denna programvara. Idag delar jag också med mig av teknikerna som hjälper redaktören att klippa ut hårstråna från bilderna genom att använda maskfunktionen. Detta är den effektiva funktionen som skiljer pälsen och håret från ditt bildmotiv. Läs teknikerna nedan

Val av filer och kanaler

För att extrahera pälsen eller håret från bakgrunden måste du först välja målbilden. Om du vill skärpa dina retuscheringsförmåga kan du öva på det på de enkla porträtten. Steget går som val av fönster och sedan kanaler som har övertygande kontrast. Se till att kontrasten måste vara mellan urvalet och det andra är det område du väljer att utelämna. Duplicera kanalen väljs från kanalpanelens meny som kommer att locka dig att namnge kanalmasken och sista är klicka på ok.

Gör justeringar

Genom att välja alfamasken från kanalpanelen kan du göra olika justeringar i bilderna. Stegen för detta är gå till bild sedan justeringar och sedan nivåer. Använd nu skjutreglagen för drag och inmatning för att justera mellantoner, skuggor och högdagrar i bilder. Var noga med att du måste välja motivet för ditt foto med motivet. Du kommer att få idén om det valda området och det omarkerade området från den vita respektive svarta färgen. Och det delvis valda området kommer att visas i den grå nyansen för din distinktion. Klicka på ok äntligen när du känner dig nöjd. Sluta med att stänga nivådialogrutan.

tweaking

Detta gör att du kan använda raderverktyget för att förbättra maskens utseende och även göra önskade justeringar i bilderna. Du kan gå vidare med hjälp av blockläget som är möjligt i alternativfältet. Måla nu masken för att ta bort alla fjäderkanter.

Färgsortering

Nästa gäller färgsortering. Klicka på D för att närma dig standardfärgerna. Du måste noggrant välja färg eftersom suddgummiverktyget kommer att måla den valda färgen. Om behovet uppstår att byta förgrund och bakgrund kan du enkelt göra det genom att trycka på X.

Bättringsdetaljer

Här i det här steget rekommenderas det att använda de korta dragen för maskmålning med de svarta och vita färgerna eftersom det kommer att hjälpa till att ångra om du vill göra i ett senare skede när som helst. Du måste med största sannolikhet utföra ångra-alternativet medan du målar eftersom detta är det mest felbegåande området. För att slutföra dina verk snabbare zooma ut området och måla det med radergummit om du använder det. Detta hjälper dig att måla det stora området på kortare tid. Om du lämnar lite grå färg runt de smala områdena försvinner chansen att den grå färgen skärs av från originalbilden.

Putsning

Nu är turen att ladda masken. Du kan göra detta genom att gå till botten av kanalpanelen och genom att klicka på den första ikonen. Detta kommer att markera din mask med markeringsram och bilden kommer att få markeringskonturen när du klickar på RGB-kanalen. Om du vill invertera bildvalet, använd inverteringsalternativet.

Spara ditt arbete

När du är klar med projektet att ta bort hår eller päls utgör bildens huvudmotiv och när du får tillfredsställande resultat kan du äntligen spara ditt arbete.

Skruva upp

Hoppas du fick tekniken att ta bort det pälsiga materialet eller håret från bakgrunden på bilden med hjälp av Adobe Photo Shop. Upprepa stegen med ditt eget foto för att sälja resultaten.

relaterade inlägg