Sök

Typer av fotografi

Fotografi är verkligen ett stort ämne och det inkluderar många typer av fotografering det gör det ännu brett att erkänna. Detta är det område som ger fotografen det öppna valet att välja sin karriär. Innan vi tar mer plats måste vi diskutera typerna en efter en

Arkitekturfotografering

Detta är den typ där fotograferingen är begränsad till det visuella i byggnaderna, monumenten och den relaterade arkitekturen. Det är en ganska komplex typ eftersom det inte är möjligt för fotografen att komma ihåg färgen och förvrängningen. Det inkluderar inramning av både interiör och exteriör av byggnaden.

Dokumentär fotografering

Den innehåller manuella bilder som används för att markera en viss berättelse eller bild. Berättelsen kan vara vem som helst som är den kan innehålla vetenskap, fiktion och många fler. I grund och botten är detta den typ av fotografi där bilder används för att berätta historien som är lätt att förstå för tittarna. Detta är en intressant form av fotografering.

Matfotografi

Du kan göra uppskattningen från namnet att detta är den fotografering som används som handlar om att fånga olika matvaror som serveras varje dag på bordet eller i restaurangen. Matbilderna används av olika bloggare och sedan av restaurangerna för att sälja sina matprodukter och för att locka kunderna till deras tjänster

 Porträttfotografi

Detta är den typ av fotografering där stämningen eller uttrycken av objektet är helt fokuserat. Det är ditt val om du vill ta ett helkroppsporträtt eller om du vill ta ett närbildsporträtt.

<

h3>Landskapsfotografering

<

h3>

Detta inkluderar att fånga olika typer av landskap från miljön och inkluderar även miljöförhållandena med det. Detta är den populära formen av fotografering och fångas efter att ha tagit vederbörlig hänsyn till ljusförhållandena för att ha en lugnande effekt på ögonen.

bildjournalistik

I denna typ fotograferas de olika evenemangen i syfte att informera människor och hela världen om de aktiviteter och händelser som äger rum i hela ekonomin.

Flygfotografering

Flygfotografering tar de vackra scenerna från nivån över marken. Det innebär att få landskapsbilder medan du flyger i luften. Detta är vad vi kallar flygfotografering.

Uppriktig fotografering

Den uppriktiga fotograferingen är den typ av fotografi som bestäms med närvaron av ögonblicken i den. Det huvudsakliga kännetecknet för denna fotografering är att själva objektet inte är medveten om fotografen och därför är bilderna vi får väldigt naturliga och verkar som de avslappnade. Använd den långa zoomkameran för att ta dessa typer av bilder.

Modefotografi

Modefotografering är den typ av fotografi som används för att marknadsföra produkten som ser attraktiv ut och därför vill kunderna gärna köpa den. Det används för att skjuta glamouriseringen av produkten som skulle vara mode i branschen.

Nattlång exponeringsfotografering

Den nattlånga är fotograferingen är konsten att fånga bilderna i mörkt ljus. Den fångar de scener i mörkt ljus som inte är synliga med blotta ögat men kameran kan se så lätt. Huvudfokus i denna typ av fotografering ligger på slutaren, bländaren och ljuset. Föredrar manuellt läge för enkelheten i denna typ.

Naturfotografering

I den här typen väljs fotografering av vilda djur som huvudmotiv. Det kräver att fotografen är mycket snabb för den perfekta bilden.

Gatufotografering

I denna typ fångas det dagliga livets händelser på offentliga platser och är därför känd som gatufotografering.

Krigsfotografering

Det är den svåraste typen av fotografering eftersom fotografen måste hålla sig i den ogynnsamma situationen för att fånga bilderna av området där kriget pågår eller området där det är slut. Expertrådet i denna typ är att inte bära tunga tillbehör som kan ställa dig i stora problem om situationen skulle bli svår.

Ok grabbar, det var allt för idag. Hoppas att du nu är väl medveten om varje typ av fotografering och själv kan förklara det utan krångel.

relaterade inlägg