Sök

Ta en sneak peak i produktfotograferingsguiden

Att fotografera en produkt mot en vit bakgrund är något alla känner till. För att ta bort distraktionerna och låta tittaren fokusera enbart på produkten, övervägs vanliga vita bakgrunder. Fotografering är roligt och gör dig glad; det blir viktigt att ta den roliga nivån till en ny höjd och ta hand om få saker. Vill du öka försäljningen? Vill du rankas som nummer 1 i sökresultaten? Fokusera på att skapa fantastiska produktbilder för att gå med i loppet som alla måste väljas först!

För fantastisk produktfotografering, håll kameran stabilt mot väggen eller använd ett stativ. Utöver det är det viktigt att hålla en bit stor vit kartong bakom produkten mot väggen för att göra den till bakgrunden. För produktfotografering skulle det vara den fantastiska metoden eftersom kortet skapar en sömlös bakgrund.

Dessutom är det dags att lägga till ljus och blixtar för att fånga fantastiska bilder. Föredrar att fotografera på dagtid men om du inte kan, ordna massor av ljus för att få bästa effekt. Placera reflexer, LED-lampor och ljusstativ för att hålla lamporna ordentligt på plats. Se till att hålla ljuset diffust och sätt aldrig direkt ljus på produkten. Eftersom direkt ljus ger distraherande skuggor, ändrar det också färgen på produkterna i slutresultatet. För att hålla ljuset diffust kan du fotografera genom ett paraply eller en reflektor och det kommer att hjälpa till att få fram de fantastiska bilderna med vacker textur.

Placera produkten

Därefter måste du placera produkten ordentligt mot bakgrunden och på ytan. Ta ett stativ och håll kameran på den för att bibehålla stabiliteten och undvika suddiga bilder. För korrekt produktfotografering är det viktigt att hålla kameran på rätt avstånd från produkten. Innan du hoppar vidare till de sista bilderna, ta några provbilder för att se hur det går. Därefter, efter att ha tagit en titt på testbilden, justera ljusstyrkan, färgtonen och skärpan om det behövs.

Reflektion

Om du har smycken eller sådana produkter som behöver skuggor eller reflektion, använd en plastbit eller ett glasbord under produkten. För att ta reflektionen, skjut ner i en liten vinkel. Använd olika vinklar, olika bilder och få detaljerade bilder för att visa den bästa sidan av produkterna. Eftersom produktfotografering måste göras mycket noggrant, är det viktigt att arbeta på dina färdigheter i förväg för att undvika att ta flera bilder.

Bra produktbilder kan verkligen få dig att sticka ut från de andra. Eftersom folk förlitar sig på produktbilderna innan de köper något från onlineportalerna, föreslås det att göra en engångsinvestering i ljusstativ, reflektorer, diffusorer och speedlights etc. Det kommer att göra en enorm skillnad för din försäljning och på nolltid kommer du att röra himlen hög framgång.

Om du är nystartad och inte har en studio för att fånga de vackra bilderna, prova att göra det hemma eller på kontoret. Du behöver inte hyra en studio för det som med din kreativitet, du kan rocka den hemma också.

Så kommer du att följa dessa tips? Om du vill kommer alla att älska ditt arbete!

relaterade inlägg