Sök

Lite information om upplösning och färgläge i Photoshop

Photoshop består av många element som gör att det undrar programvara. Det hjälper dig att få fram en bild helt och hållet och får den att se häpnadsväckande fantastisk ut. I dagens kapitel skulle jag vilja diskutera två av de viktigaste funktionerna i Photoshop som bidrar enormt till att göra det användbart för användarna. Dessa två element är upplösning och färgläge. Låt oss ta en titt på båda aspekterna en efter en och försöka bestämma dess betydelse i Photoshop.

Vad är upplösning?

I tekniska termer är upplösning bildens klarhet mätt i pixlar och detaljerad i bitmapp. Om pixlarna per tum blir fler kommer bildens klarhet att bli mer och eftersom pixlarna fortsätter att minska kommer bilden att börja se suddig ut. De högupplösta bilderna ser bättre ut. Upplösningen har lika stor betydelse som den exakta storleken på sidan. När du arbetar i Photoshop för webben är standardpixelhastigheten 72 pixlar per tum. De flesta av monitorerna visar bilder i denna upplösningshastighet.
Photoshop-upplösning-info
För kommersiella ansträngningar som utskrift som att skriva ut fotografier, visitkort, flygblad, broschyrer, etc eller kommersiell fotografering, är upplösningen som rekommenderas 300 pixlar per tum. Denna hastighet används för alla ovan nämnda uppgifter för att få skarpare bilder.

Färgläge

För ett övertygande resultat är det ganska viktigt att välja färgläge noggrant. Färglägen som används ofta är RGB och CMYK. Ett annat färglägesalternativ som också åtnjuter relativt mycket användning är gråskala. Det finns en annan funktion i Lab Color som används för att få en bild att se mycket professionell ut och för färgkorrigering. Några av de mest fantastiska korrigeringarna kan göras med hjälp av Lab Color-läget. Sådana korrigeringar är svåra att göra i något annat läge som är tillgängligt i programvaran. Dessa lägen är för professionella Photoshop-användare som är väl bekanta med Photoshop och dess olika färglägen.
Photoshop-färg-info
RGB

Det finns 3 huvudfärger som förenar och skapar RGB-läge av färger. De bidragande nyanserna är Röd-grön-blå. Det här läget används i princip för att skapa webbdesigner eller för skärmändamål. Detta läge används oftast för bildskärmar. Varje bildskärm har olika färgvisningsegenskaper och en bildskärm som du tittar på en bild på kan generera en annan nyans av rött än andra i raden.
Photoshop-rgb-info
CMYK

Sedan finns det CMYK som är förkortningen av Cyan-Magenta-Yellow-Black. För de bästa konventionella utskrifterna av en bild är detta färgläget som används. Kombinationerna av alla dessa färger skapar häpnadsväckande olika nyanser av rött, grönt och blått. Det enda problem som uppstår med användningen av detta läge är att de utskrivna bilderna i CMYK inte ser exakt likadana ut som på skärmen. Om du är bra med den lilla justeringen av den tryckta displayen och bildskärmens visning av färger så skulle jag säga att CMYK är läget för dig.
Photoshop-cmyk-info
Så här kommer vi till slutet av detta ämne idag. Detta är en del av den grundläggande informationen om upplösning och färglägen i Photoshop.

relaterade inlägg