Sök

Ta små motiv med fullt självförtroende

Att fotografera små eller makroobjekt är en intressant genre som får ut det mesta av en fotograf. Har du någonsin tänkt på att skjuta insekter med din professionella kamera? För att ta makroobjekten i ramen används närbildsfotografering som skapar exceptionella bilder.

I verkligheten är dessa föremål mindre än på fotografiet eftersom det är viktigt att visa dem i en större vy för en unik och ovanlig upplevelse. Nu för varje nisch av fotografering, fotograferas motiv med olika utrustning och inställningar. För att få ut det mesta av bilden måste du vara kreativ och intressant. Här är några tips för att fånga attraktiva bilder:

Lägg till rätt ljus

Ingenting är bättre än det naturliga ljuset som gör att den slutliga bilden ser lovvärd ut. Använd naturligt ljus så mycket du kan eftersom det konstgjorda ljuset inte har den inverkan på omgivningen och miljön. Med de snabbrörliga föremålen som tåg, flygplan, krypande insekter etc. är det viktigt att sprida tillräckligt med ljus på ett naturligt sätt. Dessutom, om du känner att det saknas ordentligt ljus kan du byta till reflektor eller använda silverfolie för att bidra till belysningselementet.

Välj perfekta ämnen

Små motiv är svåra att fotografera, inte konstigt. Men om du är perfekt på att välja det perfekta motivet kan ingen hindra dig från att ta hisnande bilder. Leta efter motivet tydligt och korrekt för att se om det har några defekter. I vissa fall, anta att du vill fånga en fin bild av en insekt, måste du kontrollera om bilden kommer att se vacker ut eller inte.

Fånga de exceptionella delarna av ämnet

För att lägga till djup till din portfölj, överväg att fotografera de berömvärda områdena av motivet du har valt att fotografera. Till exempel kan ett vackert löv fångas när det sitter en fjäril på det. Zooma in kameran och ta en snygg scen som får ramen att se enastående ut. En bild ser slående ut när fullständiga ansträngningar läggs i bakgrunden och rätt teknik följs.

Fotografera aldrig på en blåsig dag

När du fotograferar är det viktigt för dig att veta att avståndet spelar en stor roll. Blåsiga dagar kan förstöra bilden om luften är mitt emot den position där du tar bilderna. Snabba vindar blåser genom hela bilden så när bilden uppmärksammas på nära håll kommer bilden att se dålig ut. Men om situationen går ur vägen, kan du ge skydd åt ditt ämne genom att använda sköldar.

Lägg till bakgrundsbelysning

För att lägga till en intressant touch till bilderna, försök att lägga till bakgrundsbelysning men var avslappnad. För mycket bakgrundsbelysning kan förstöra bilderna, så se till att vara väldigt lätt med ljuset för att ge ett ganska naturligt utseende. Blad eller blommor ser otroliga ut när ljuset lyser bakifrån och gör tittaren imponerad av den exceptionella skönheten. Eftersom ljus har potential att lura dig och din installation när som helst, skulle jag föreslå att du är noggrann med kamerainställningarna.

Makrofotografering är ett släkte där WOW-faktorn är extremt viktig för att få tittaren att känna sig ansluten och genuin. Även makroobjekten kan se häpnadsväckande och otroligt exceptionella ut om de tas med rätt bakgrundsbelysning. Som alltid sagt, övning gör en man perfekt; du kan behärska fotokonsten med många års praktik och erfarenhet. Jag skulle definitivt rekommendera att prova makrofotografering för att ta dina kunskaper till en helt ny nivå.

Ingenting är bättre än att vara expert på makrofotografering eftersom alla fotografer vill överträffa små fotografier till varje pris. Varför inte experimentera med det?

 

relaterade inlägg