Sök

Regler för komposition för fotograf

Fotograferingen är det ämne som vädjar till ett systematiskt studium av de olika reglerna och de principer som kan göra de fotograferade bilderna värda för värdefulla attraktioner och uppskattningar. Dessa regler skapar skillnaden mellan den professionella och den icke-professionella fotografen. En person som är redo med lämplig kunskap och med förståelse för reglerna kommer definitivt att leda andras väg. Idag är varje person med kameratelefonen eller surfplattan involverad i att ta bilder med motivet att göra dagen eller händelsen minnesvärd, men fotografen är den som fångar de verkliga historierna bakom scenen och det är i grunden för det kommersiella syftet och inte med syftet att lägga in bilderna hemma i något album eller minneskort. Fotografernas professionalism ligger i aspekten att han tar bilder som en del av sitt jobb och är väl medveten om alla regler, särskilt reglerna för komposition som ger potentialen att fånga den finaste formen av fotografiet

En fotograf investerar sina resurser i att skaffa sig en DSLR som har alla funktioner och lägger sedan sin tid på att lära sig några förvirrande saker om den som inkluderar ISO, brännvidd, slutartid, exponering etc. Den som har skaffat all denna kunskap måste en gång gå genom den manuella guiden som kommer att ta bort kunskapen i god omfattning om kamerans funktioner och dess användning. Detta är kunskapen som förbereder fotografens bas när det gäller fotograferingen, men att lära sig om kompositionen är konceptet som fotografen måste ta sitt grepp om. Kompositionen är sättet att skapa de beundransvärda fotona med hjälp av några regler. Tillverkarna av kameran försöker installera den bästa mjukvaran för att ge användarna den bästa upplevelsen i de automatiska inställningarna, men vad de inte kan göra är programvaran som kan ge bilderna tilltalande för ögat och för det måste ansträngningarna göras av fotografen sig. För att få de bilder som tilltalar tittarnas ögon är det viktigt att gå igenom följande regler för kompositionen som förklaras nedan

Rule of Thirds

Tredjedelsregeln är regeln som delar in fotona i tredjedelar genom att placera horisonten på en av de tredjedelar som delar den nedre tredjedelen av fotot från de övre tredjedelarna. Detta är regeln som fungerar enligt de horisontella och vertikala linjerna som gör att huvudmotivet placeras där den vertikala linjen korsar en horisontell linje. Detta är regeln som särskilt kan tillämpas med moderna kameror med hjälp av vilka du kan placera rutnätet i sökaren. Detta gör skärningen av två linjer möjlig och som sedan används för att placera objektet. Det rekommenderas i denna regel att inte placera horisonten i mitten av ramen annars för att placera dem på en av de tredje.

Symmetri

Detta är regeln som i grund och botten presenterar en motsägelsefull punkt över regeln om tredjedelar. Denna regel följs för de symmetriska bilderna och enligt denna regel måste den typen av bilder placeras i mitten snarare än på någon av de vertikala eller horisontella linjerna. Du kan effektivt använda denna regel för reflektioner.

Oddsregeln

Detta är regeln som säger att bilderna med det udda antalet motiv ser tilltalande och mer naturliga ut än bilderna med det jämna antalet motiv. Detta är den regel som vanligtvis föredras för att ta närbilder av blommor eller liknande saker.

Ledande Lines

Denna regel försöker fokusera på betraktarens uppmärksamhet på de inledande linjerna än på bildens huvudmotiv. Den syftar i grunden till att fokusera på stigvandringen, bäcken, floden, vägen eller en stängsellinje i bilden.

Rymdens regel

Detta är regeln som följs för att fånga bilder av fordonen och djuren som säger att tillräckligt med utrymme måste ges till motivet i ramen för att röra sig. Den tagna bilden måste ha utrymme från ramen för att se den bättre och tilltalande ut.

Jag hoppas att du gillade förklaringen av artikeln med fokus på sammansättningen och dess olika regler.

relaterade inlägg