Sök

Återställ dina gamla foton för att få dem att se fantastiska ut än någonsin

Återställ dina gamla foton för att få dem att se fantastiska ut än någonsin

Minnen ska bevaras och i denna digitala era är det mycket lättare att fånga de ögonblicken som aldrig glöms bort. Alla har en låda full med gamla bilder som nu är blekta, trasiga eller repade. Med tiden tenderar pappersbilderna att skadas på grund av den yttre miljön och det finns inget alternativ att hålla dem rena och säkra. Men om det finns en elektronisk kopia av dessa bilder kan du se dem som de är under långa kommande år.

Så vad ska man göra för att behålla de gamla bilderna nya? Fotorestaurering är en teknik som används för att hålla pappersbilderna intakta genom att omvandla dem till digital form. Alla typer av skadade foton kan återställas med hjälp av bildåterställning som följer en enkel process, dvs skanna bilden, redigera den med hjälp av något fotoredigeringsprogram, spara den och skriva ut om du vill.

Säkerhetskopiera bilden

Innan du gör någon redigering på bilden, se till att ta en säkerhetskopia av den. Det kommer att hålla originalbilden säker ifall du bråkar med den. Ibland kan du känna att du går åt fel håll, så att ha en kopia av det kommer att rädda dig från att förlora de ursprungliga effekterna.

Renlighet är viktigt

Skannern och skrivaren måste vara rena innan du infogar någon bild i dem. För redan skadade foton har du inte råd att lägga till mer damm från den smutsiga skrivaren eller skannern.

Arbeta med lager i Photoshop

Den mest fantastiska programvaran för att utföra fotorestaurering är Adobe Photoshop. Denna programvara låter dig arbeta med lager och lägga till flera effekter eller filter på en gång. Klipp ut objektet från dess bakgrund med hjälp av beskärningsverktyget eller pennverktyget eller bakgrundsborttagningsverktyget och använd snygga filter för att få bilden att se fantastisk ut. Lager är behändiga och låter dig göra de nödvändiga ändringarna utan mycket problem.

Användning av borstar

Ett annat redigeringsverktyg är de olika penslarna som finns i Photoshop. Anta nu att du har en dålig bild med någon lapp eller repa som inte är helt borttagbar. För att fylla i det utrymmet, använd penslarna klokt och kopiera pixlarna från dess närliggande område för att få utrymmet att se bra och naturligt ut. Klonverktyg används flitigt för att komma till rätta med sådana brister.

Färgkorrigering och skönhet

För att bilderna ska se vackra och naturliga ut är det viktigt att behålla vitbalansen. Verktyget för automatisk färgjustering används för att förbättra hudtonen eller behålla bildens vitbalans.

Slutsats

När det är klart kan du sedan spara bilden i önskat format. Fotorestaurering är ett mycket rent och enkelt koncept om det förstås en gång. Med övning kan man förvandla de gamla bilderna till nya och alltid vårda de gamla minnena även efter att hundratals år har gått. Det är helt upp till dig om du vill skriva ut de återställda fotona eller inte. Hoppas du får tekniken, när ska du börja då?

relaterade inlägg