Sök

Presentera smycken som ett proffs med dessa fototips

Produktfotografering är en genre som behöver din tid och tålamod för att bemästra konsten. När det gäller att presentera reflekterande produkter som klockor, solglasögon och metallföremål krävs avancerade färdigheter. Med rätt uppsättning färdigheter och belysningsinställningar kan du klicka på berömvärda bilder för alla att se.

Det finns inget behov av att spendera massor av pengar heller, du kan visa upp smyckesprodukterna bekvämt i ditt hem. Låt oss kolla in tipsen för att presentera smycken som ett proffs:

Bakgrundsbelysning

För att ladda upp produkterna på onlineportalerna är det viktigt att skapa snygga produktbilder. Det är möjligt antingen genom att klicka på de fantastiska bilderna eller använda fotoredigeringstekniker som fotoretuschering, urklippsbana, skapa skuggor etc. Men innan du går vidare till dessa metoder vill jag att du läser det här avsnittet. Smyckesprodukter är de mest kritiska så bakgrundsbelysning spelar en stor roll när reflekterande föremål fotograferas.

Ta smyckeföremålet du vill ladda upp och sätt sedan upp ett bakgrundsbelysningssteg. Placera ljuskällan direkt bakom produkten och vänta tills ljuset lyser igenom och framhäver de viktiga delarna av produkten. När det väl gör det kan du klicka på bilden med en DSLR-kamera och om ljuset inte framhäver produkten, placera ljuskällan för att framhäva de naturliga kurvorna.

kamera~~POS=TRUNC

Nästa sak att ta hand om är kamerainställningarna dvs ISO, bländare och vitbalans etc. Förutom ljusinställningen måste du se till att kameran är rätt inställd för att ge enastående resultat. Även om ljusinställningen är upp till märket, utan rätt kamerainställningar, kan du inte ta vackra bilder.

Justera vitbalansen efter den ljuskälla du använder. Till exempel, om du använder en vit tavla i bakgrundsbelysningskällan, bör du välja kamerainställningarna i enlighet med detta. Slå på blixtinställningen och välj en definierad del av motivet att fokusera på. Men om du inte är säker, välj automatisk vitbalans.

Redigera bilden i Post Production

När du är klar med fotograferingen är det dags att se om bilderna ser bra ut eller inte. Zooma in bilden och kontrollera de brister eller dåliga reflexer som kan förstöra hela utseendet på smycket. Leta efter eventuella fläckar, fläckar som kommer i vägen för bilderna och försök ta bort dem i efterproduktionsfasen.

Ibland ser bakgrunderna distraherade ut så i så fall bör du överväga att fotoklippa ut eller ta bort bakgrundsteknik för att bli av med det. Förutom det är det viktigt att klona ut brister och justera färgerna och tonen på bilderna för att få dem att se perfekta ut. Extrahera produkten från den färgade bakgrunden (om du av misstag klickade produkten mot den) och placera den på en ny vit bakgrund för att säkerställa konsistens.

Har du några andra tips? Låt mig veta i kommentarsfältet!

relaterade inlägg