Sök

Efterbearbetning av Clangers som måste undvikas

Fotografering är mer en konst. Alla kan inte ta fram en kamera och bli professionella fotografer. I detta yrke har redigering av bilderna en avgörande plats. När du börjar med fotograferingen låter du kameran göra allt jobb åt dig som att välja färger och kontrast. Men när du börjar bo djupt inuti börjar du ta kontroll över allt och det är knappt kvar för kameran att göra. Bilderna du tar sedan kallas RAW-bilder och råbilder betyder, de som måste redigeras senare för att konvertera dem till slutprodukten.

RAW-bilder verkar oftast gråa och intetsägande för tittaren. Det är bara för att du nu inte låter kameran ta beslut åt dig och du har lärt dig de färdigheter som gör att du kan lägga till mer gnista i en tråkig bild. Men neofyterna gör vanligtvis få misstag som ofta förvandlar deras arbete till blunder. Det är därför vi presenterar dig klichéer som måste undvikas när du redigerar-

Ljusande skuggor för mycket– Redigering är som ett beroende för fotograferna eftersom det låter dem experimentera med nyare effekter och skapa något unikt. Men det är här de brukar göra ett misstag. Låt alltid din kamera få bästa exponeringen. Det naturliga kommer alltid ut bättre än datorskapade effekter. Ibland skulle du vilja använda skuggreglaget för att ljusa upp skuggorna och få mer detaljer i de mörkare bilderna. Men i processen slutar de flesta av fotograferna med att överdriva det. Det är här du måste vara extremt försiktig och låta din bild se så naturlig ut som den kan.

Över mättnad– Allt som är över gjort kommer att skapa en katastrof för din fotografering. Proffs skapar onaturliga bilder genom att övermätta dem. En liten bula i mättnad skapar enorm skillnad för bilden och den är ganska inbjudande för redaktörerna. Men då blir det svårt att skilja generiskt från överdos. Innan du tar dessa enorma beslut är det bäst att ta en ordentlig titt på din bild och se vilken typ av mättnad den behöver.

Över skärpning– Vi brukar försöka fixa en bild genom att använda mer skärpningseffekt. Men en sak som måste komma ihåg är att oskärpa aldrig kan åtgärdas genom att använda skärpningseffekt. Denna effekt hjälper säkert till att lägga till extra skarp till bilden och göra den mer realistisk. Varje effekt, vare sig det är mättnad eller skärpan, måste läggas till i rätt proportion. Överväg att lägga till skärpa lokalt och inte globalt, speciellt om scenerna avsiktligt är ur fokus.

Tänk på att himlen ser bättre ut när den är slät och du behöver inte lägga till skärpningseffekt där. Skärpning kommer bara att öka bruset och det kommer också att försvåra detaljeringen av din bild.

Oavsett om det är någon effekt måste du vara mycket försiktig innan du lägger till den. "Överskott av allt är dåligt", måste du ha hört talas om frasen. Tja, även vid redigering måste du ha denna fras i åtanke.

relaterade inlägg