Sök

Punkter att komma ihåg när du fotograferar utomhus

Utomhusfotografering är den stora nyheten för de fotografer som föredrar att utforska sin kreativitet. Detta är det bästa sättet anses därför vara det stora skottet i fotobranschen. Att välja för utomhusfotografering vad du behöver är en bra plats och det mest önskade som är ditt kreativa sinne. Din kreativitet är det mest värdefulla kravet på fotografering utomhus eftersom detta bara hjälper dig att skapa något mycket fantasifullt och konstnärligt. Att fotografera utomhus innebär också att du inte hade din personliga studio med dig. Allt du har är din fantasi och dina färdigheter för att göra sakerna bättre och bäst. Det kan se lätt ut för dig men det är inte så eftersom faktorerna som styr utomhusskyttet är mer inflytelserika. De har en enorm inverkan på ditt arbete. Du måste verkligen vara medveten om tipsen som ges till dig i den här artikeln för att göra fotograferingen mer effektiv.

Utomhusfotograferingstips

Du kommer definitivt att behöva modellen med det snygga utseendet och med det är kamerans tillstånd också mycket viktigt för dig. Ovanför detta finns det några nödvändiga punkter som du måste tänka på för utomhusfotografering. Dessa förklaras nedan

Gör dig bekant med platsen

Detta är huvudkravet för utomhusfotografering. Du måste göra dig bekant med platsen för fotograferingen. Utforska platsen en dag före inspelningen och undersök allt om platsen. Detta kommer verkligen att vara till hjälp för dig under fotograferingsdagen. Den bättre idén är att ta bilder av platsen innan du tillbringade sista dagen av fotograferingen på platsen. Använd platsen till fullo, men det är bara möjligt när du har den stora kunskapen om platsen.

Du har även möjlighet att gå med i fotoverkstäderna om du verkligen vill förfina dina kunskaper på det bra sättet. Det kommer att uppdatera din kunskap om vad som händer på marknaden och du kommer definitivt att rocka på marknaden.

Bryr dig om fotograferingstiderna

Du måste också ta hand om inspelningstiderna med avseende på de vissa platserna. Det kommer också att bero på ditt val och dina krav. Poängen att fokusera här är fotografens ljusbehov för att fånga den specifika bilden. Vissa fotografer föredrar soluppgången och solnedgången som den bästa tiden att fotografera eller om du vill ha det mjuka ljuset och kontrasten för bakgrunden, gå till den molniga dagen

Rätt bakgrund

Detta är den stora poängen för att sticka ut dina bilder. Var mycket beslutsam när det gäller valet av ramen som kan hjälpa dig att matcha början av platserna. Det viktiga är att framhäva modellen inom färgerna och kontrasterna för att få de bästa fotografierna.

Sätt Ambient och Flash Light

Prova denna teknik och experimentera med de kreativa och unika effekterna. Du har också möjlighet att använda solljuset som huvudljus och ficklampan för att skapa en kanteffekt i bilderna.

Exponering

Detta är den värdiga punkten för att bestämma nivån på dina fotograferade bilder. Exponeringsjusteringen bör alltid beaktas under fotograferingen för bilderna och den bör inte lämnas till efterbehandlingsstadiet. Detta är den tekniska punkten och tar hänsyn till ljusinställningarna med hjälp av kameran. Att lära sig och använda det manuella läget utan att delta i photoshop-verkstäderna är ganska svårt att använda. Inställningar som bländare och exponering är inte endagsuppgiften att lära sig annars måste du öva mycket i fält och för det kommer photoshop workshops att vara obligatoriska för dig. När du väl lärt dig rätt tekniker för exponeringen kommer du att kunna ge den skärpan och detaljerna till dina bilder med lätthet.

Förhoppningsvis har du fått rätt förståelse av de ovan förklarade punkterna. Bara öva och öva mycket för att få bra erfarenhet av utomhusfotografering.

relaterade inlägg