Sök

Photoshop-retuschering för produktbilder

Fotografer klickar på en bild i råformat som är stor i storlek. När vi delar bilder på webben eller skickar dem till någon via e-post är det bättre att ändra storlek på dem till mindre storlekar. För professionella ändamål som onlinemarknadsföring och e-handel måste bilder storleksändras för att uppfylla vissa standarder och krav. Bilder kan lätt ändras i Photoshop.

Betydelsen av Photoshop-tekniker

När du ändrar storleken på en bild i Photoshop ändras också dess upplösning. När du minskar pixlarna i en bild kommer det att leda till att bildens kvalitet försämras. Därför bör varumärken och marknadsförare söka hjälp av expertbildredigerare som kan ändra storlek på bilderna utan att försämra bildkvaliteten på fotografiet. De förbättrar bilden ytterligare med olika tekniker som urklippsbana, retuschering, bildmaskering och så vidare. Korrekt bakgrund av en bild är avgörande för presentationen. Adobe Photoshop-tekniker som bildmaskering och urklippsbana används för att ta bort bakgrunden. Bilden klipps och placeras mot bättre bakgrunder för optimal fokus och klarhet.

Steg för att ändra storlek på bilder i Photoshop:

 1. Klicka på bild- bildstorlek.
 2. Dialogrutan för bildstorlek öppnas. Bildens höjd och bredd anges.
 3. Se till att Omsampla bildstorlek är vald. Om du ändrar antalet pixlar ändras fotostorleken.
 4. Ange en storlek för den dimension du vill ha.
 5. Ändra storlek på bilden med den procentandel du vill ha.
 6. Klicka på kryssrutan för begränsningsproportioner. Se alla dimensioner ändras därefter.
 7. Om du vill kan du klicka på Avbryt och Återställ om du vill återställa inställningarna till den ursprungliga storleken.
 8. Klicka på OK för att ändra storlek på bilden.

Några praktiska tips:

 • När du överför bilder via e-post, se till att de är zippade för maximalt skydd.
 • Följ riktlinjerna från auktoriserade e-handelsportaler som eBay och Amazon för dina produktbilder. Mät alltid bilderna som du planerar att ladda upp på webben för att säkerställa att de följer riktlinjerna.
 • När bilden har ändrats storlek, använd andra redigeringstekniker som bildmanipulation och färgretuschering för att få bilden att se ännu mer attraktiv ut.
 • Genom att ändra storlek på bilder kan du behöva ändra bildens skugga. Du kan använda skuggtekniken för att lägga till nya skuggor av lämplig storlek till den ändrade storleken på bilden.
 • Justera placeringen av produkten i bilden så att den lätt fångar köparens blick och varje detalj av produkten är specifik och tydlig.
 • Använd effekter, filter och maskeringsalternativ som Photoshop erbjuder för att lägga till det extra tilltalande elementet till din bild.

Sammanfatta

E-handelsbranschen har revolutionerat konceptet med bildredigering och tagit skickliga bildredigerare och designers i framkant. Från marknadsförare till populära kändisar över hela världen, alla letar efter retuscherings- och redigeringsexperter. Rätt upplösning på din bild är avgörande när du laddar upp bilder på internet. Ändra storlek på dem noggrant så att de bibehåller sin kvalitet och uppfyller de angivna standarderna.

relaterade inlägg