Sök

Bli Photoshop-expert med dessa steg

Photoshop har varit i stor efterfrågan sedan några år och ingen förnekar det faktum att det faktiskt är en perfekt plattform för alla bildredigeringsbehov. Även om det finns få fler programvaror på marknaden, är betydelsen som denna programvara har exceptionell. Photoshop är en sådan programvara som alltid är upptäckbar och du kan aldrig få nog av den. Eftersom det alltid finns något du behöver göra med bilderna har den här programvaran massor av verktyg och funktioner. Om du fortsätter att utforska Photoshop en hel dag, kan du fortfarande inte kolla in det är alla verktyg, filter, effekter och funktioner.

Med Photoshop fortsätter du att lära dig nya saker och för att bli en Photoshop-expert har jag samlat några tips som hjälper dig att vara den enda.

Hämta den senaste versionen

Att experimentera med Photoshop är svårt med tanke på dess otaliga antal verktyg. För att behärska denna konst krävs den senaste versionen av programvaran eftersom du inte alltid kan sitta på kontoret eller ett cybercafé för att lägga vantarna på det. Om du har ett eget exemplar hemma skulle det vara ganska lätt att lära sig Photoshop. Som du kanske vet finns det nya funktioner som alltid läggs till i CS3 och CS4 så skaffa någon av dessa och gör ditt jobb enklare. Vissa av verktygen som finns tillgängliga i dessa versioner saknas i de tidigare versionerna så jag rekommenderar att skaffa den senaste versionen.

Om du använder Photoshop för att bemästra det, välj originalkopia istället för piratkopierad. Installera den på din bärbara dator eller PC, vad du än använder mer och börja lära dig funktionerna och verktygen i denna underbara programvara.

Misstag är naturliga

Du kan inte förvänta dig att misstag inte händer medan du lär dig något. Och detta är ganska naturligt med Photoshop också. Du råkar göra misstag så det rekommenderas att skapa en dubblettkopia av originalbilderna för att inte förstöra det och arbeta med dubblettbilden. Vilka ändringar du än gör är tillfälliga eftersom du alltid har den ursprungliga bilden sparad.

Till att börja med, öppna bilden som du vill redigera och kontrollera hur verktygen, filtren och blandningslägena fungerar. Fortsätt att applicera en efter en och se resultatet vilken förändring varje verktyg ger. Prova alla lagerjusteringar genom att kombinera dem med andra filter. Få inte panik om resultatet ser hemskt ut, fortsätt istället att leka med de olika justeringarna för att få önskat resultat.

Lär dig av tutorials

Ärligt talat, Photoshop-tutorials som du hittar på internet är riktigt bra. Kolla in handledningen som om du vill använda filtren på bilden, du kommer att få samma handledning som hjälper dig att uppnå önskade effekter. En nybörjare behöver instruktioner för att applicera rätt effekt efter serien av steg och det är möjligt med hjälp av handledningar.

De bästa handledningarna finns på digital fotoskolas hemsida eller tutsplus där du kan lära dig teknikerna med hjälp av en steg för steg guide. Att arbeta med handledningar är bra om du är snabb inlärning. Ibland gör du en helt annan sak som handledningen säger, men oroa dig inte eftersom misstag är naturliga.

Läs Photoshop-böcker eller tidskrifter

Det finns böcker och tidskrifter tillgängliga på marknaden som lär läsarna att tillämpa Photoshop-verktygen och filter etc. på ett korrekt sätt. Adobe Photoshop ger prenumerationer till användare som vill vara experter på denna programvara så att du kan köpa det, annars är böcker alltid ett alternativ. Är du en bokälskare? Ta en Photoshop-bok med de grundläggande terminologierna och ta dina kunskaper till nästa nivå. När du är klar med de grundläggande sakerna kan du sedan hoppa vidare till den avancerade nivån där mer avancerade tekniker förklaras.

Hoppas du finner artikeln användbar!

relaterade inlägg