Sök

Att fotografera barn med dessa tips är enkelt

När vi talar ordet barn börjar vi plötsligt ana sötheten, oskulden och deras förtjusning. Men vi tror på dessa ord tills vi inte har att göra direkt med barnen. Utan tvekan är de ömtåliga blommor men att arbeta med dem är ett ganska svårt jobb. När vi pratar om barnfotografering är det ännu svårare att få det perfekta fotografiet av barnet bland deras så många raserianfall. Men som barnfotograf måste du hantera dem på något sätt och måste också ta vackra och felfria bilder för dina kunder. Du kan enkelt göra detta om du överväger några relevanta punkter för det som jag ska dela med dig av. Så låt oss börja med dessa relevanta och värda att diskutera punkter.

Barnets ålder

Barnets ålder har verkligen stor betydelse eftersom deras beteende förändras med förändringen av deras ålder. Det finns olika sätt att hantera barn i olika åldersgrupper eftersom ett eller två år barn är helt beroende av sina föräldrar, två eller tre års åldersgrupp är svårast att hantera och därutöver kommer fyra år barn säkert att ge vägledning som de vuxna gör . Så det rekommenderas här att hantera de olika åldersgrupperna på olika sätt om du verkligen vill skjuta med dem.

Gör det till en pjäs

Detta är en annan viktig punkt för att jämna ut ditt barns fotografering som säger att fotograferingen är ett roligt spel för barnet och använd den rekvisita som de enkelt kan interagera med. Du måste strukturera din fotografering som en lek så att barnet tycker att det är lika roligt. När de är upptagna med sin barnsliga rekvisita kan du få de fantastiska bilderna.

Bli vän

Man måste vara en vän för dem som alltid finns där för att underhålla barnet. Ge dem en hemtrevlig känsla så att de kan hjälpa till i fotograferingen och låt dig ta deras bilder. Se alltid till att hålla sina föräldrar närmare dem eftersom barnen verkligen är fästa vid dem. Som fotograf måste du rensa din identitet och måste hålla en fin linje mellan barnets kompis och mellan den som har tagit ansvaret för fotograferingen.

Gå med ordentlig planering

Att arbeta med barn är inte lätt. Du måste arbeta med dem med ordentlig planering i ditt sinne och även ordna ordentligt upplägg i förväg för fotograferingen. Du måste alltid vara redo med all inställning, kamera och exponering och vänta på barnets humör och uttryck som du kan fånga på din skärm. Du måste också kontinuerligt hålla koll på barnets uttryck så att du inte missar det passionerade ögonblicket.

Förbered dig för rörlig fotografering

När du skjuter med barnet måste det finnas en förväntan på något oväntat beteende eftersom barnet aldrig beter sig som du förväntar dig av dem. Så förbered dig på det eftersom ett barn aldrig förblir på det sätt du vill att det ska leva på. Du måste förbereda dig för alla ofog och kan också behöva ta det rörliga objektet.

Var försiktig med vinkeln

Detta är en annan relevant punkt att tänka på som hjälper dig att ta de perfekta bilderna. En fotograf måste knäböja för att ta bilderna på barns nivå så att han kan få fantastiska bilder av barnet.

Ta skjutåtgärder

I den här punkten vill jag uppmärksamma dig på slutartiden för att ta bra bilder. För att frysa rörelsen kan du välja en slutartid på 250/sek eller för att få oskärpa effekten kan du använda en slutartid på 125/sek till 60/sek och den viktigaste för att fotografera ett löpande objekt ställ in kamerans fokus på Al servo.

Skruva upp

I slutet vill jag råda dig att ha kul när du fotograferar barnet eftersom det kommer att göra din uppgift lättare.

relaterade inlägg