Sök

Att fotografera en slips och kostym på Ghost Mannequin har aldrig varit så lätt

Att fotografera en slips och kostym på spökdocka kräver att du är lite kreativ och snygg. Det stora problemet med att använda en spökdocka är att plagget sitter snyggt och ger en tilltalande vy för kunden. När det gäller att fota en kostym för män bör det ge en tydlig bild av hela klädseln så att tittaren kan se hur den ser ut om den bärs av en människa.

Medan användning av en spökdocka ger en ihålig man-effekt, blir det viktigt att styla kostymen perfekt för att visa en realistisk 3d-effekt. Jag skulle föreslå att du använder en skyltdocka istället för att justera plagget i Photoshop för att ge en realistisk effekt. Tricket är att ta bort arm- och bröstdelarna på skyltdockan för att styla produkten på ett sätt så att skyltdockan inte syns i skott.

Låt oss gräva djupt i detaljerna för att uppnå rätt effekt med hjälp av en skyltdocka. Efter att ha fotograferat slipsen och kostymen kommer du att kunna redigera den i fotoredigeringsprogram för att ta bort alla typer av mindre brister. Här är verktygen du behöver för att styla en kostym på skyltdocka:

Kamera

En kamera är viktig då allt arbete görs med hjälp av den. Alla högkvalitativa kamera duger men en Canon EOS rekommenderas eftersom den ger rena och tydliga bilder för professionell fotografering.

Produkten

Ha kostymen och slipsen till hands innan du startar fotosessionen.

Belysning

Coola LED-lampor rekommenderas för att hålla kontrasten, skuggorna och exponeringen konsekvent.

Spökdocka

Satsa på en modulär skyltdocka med avtagbar bröstkorg och armar för att hålla den osynlig i det sista skottet.

Klämmor och stift

Håll stylingklämmorna och nålarna redo för att passa plagget på skyltdockan. Det är för att säkra produkten så att den inte ser över- eller undermonterad ut.

Tillvägagångssätt

Låt oss börja med att skjuta kostymen och knyta på spökdocka.

  • Få skyltdockan att bära slipsen med det avtagbara bröstet och armen som den är. Det kommer att ge stöd åt slipsen så håll halsen intakt. För att visa det nedre innerfodret, ta bort modulen i midjan.
  • Sätt nu skjortan och kavajen på skyltdockan. Se till att axlarna inte är skrynkliga så att plagget ser fint och rent ut.
  • När axlarna och ärmarna ser symmetriska ut utan några veck av rynkor, måste du knyta slipsen på plats genom att fälla upp kragen. För att spara tid och ansträngningar, knyt slipsen i förväg och få skyltdockan att bära den efteråt.
  • Nu är det dags att kontrollera att allt är korrekt stylat. Håll slipsen rak, knäpp upp skjortan och kavajen och göm alla typer av etiketter eller skjortsvansar under kavajen. Om det finns små veck eller löst tyg, stoppa upp det med nålar eller klämmor.

Ta nu bilderna med din kamera för att få önskat resultat. För all redigering, gå till Photoshop och tillämpa de metoder eller verktyg som krävs för att få saker rätt.

relaterade inlägg