Sök

Att vara fotograf är det här de färdigheter du måste ha

Innan du börjar ändra, se till att du har en anständig bildarbetsprocess. Detta innebär att du sparar först på en annan plats för att hindra dig från att skada eller förinta den första bilden. Bli också bekväm med ditt programs UNDO-förmåga – vanligtvis är Ctrl-Z-tangenten en alternativ väg för att fixa den senaste bildändringen.

Beskär– Med den här enheten kan du utvisa en del av bilden. För det mesta formar du en rektangel runt den zon du behöver behålla och resten utvisas. Territoriet inuti rektangeln förvandlas till din nya bild. Identifierad med detta instrument är vrid- och korrigeringsanordningarna. Pivot gör att du kan vända bilden och Straighten gör en jämförbar uppgift, vilket gör att du kan bestämma en skylinelinje eller referenspunkt. Jag ordinerar att vända först och efteråt trimma efter att du har den bästa möjliga introduktionen.

Ljusstyrka och kontrast- Denna apparat ger dig en chans att öka eller minska kopplingen mellan ljusa och mörka (differentiering), och öka eller minska bildens allmänna glans. Blandningar av glans och skillnadsinställningar kan ha extremt känslomässiga effekter på din bild, inklusive ytterligare "punch" eller mjuka upp den visuella effekten. Det kan också lägga till accentuering till skymningar och andra pittoreska bilder. I händelse av att din bild verkar jämn eller tråkig är detta en anständig enhet att försöka.

Mättnad– Det här instrumentet används för att utöka nyansen av en bild. Van vid överflöd kan resultatet simuleras och hudtoner kan fås att se onaturliga ut. Hur som helst, för blom- och utomhusbilder kan detta instrument användas för att mildra skuggeffekten av en bild.

Ändra storlek– Den här enheten används för att ändra storleken och antalet pixlar, eller bilddabs, i ett bilddokument. När du till exempel skickar något till en webbplats kan du behöva minska bildmåttet med målet att det inte tar för lång tid att stapla. När du skickar en bild som ska tryckas i en stor storlek kan du behöva göra den större. Många projekt kommer att försöka fylla i de saknade utrymmena i händelse av att du försöker ändra storlek på en bild förbi dess unika pixelmått. Kallas infogning, detta program kan förmedla blandade resultat om du försöker bygga upp bilduppskattningen för långt efter dess unika mätningar. Konsoliderat med Crop är detta ett anständigt tillvägagångssätt för att se och ställa in en bild som ska tryckas i ett visst pappersmått.

Färgjustering- Denna apparat ger dig en chans att ändra bildens skuggningstemperatur. I händelse av att kamerans vita justering inte koordinerades upp till skuggtemperaturen för den överväldigande ljuskällan, kan den efterföljande bilden ha en skuggning som är oönskad. Med detta instrument väljer du antingen en opartisk bestämning av skuggning (vit eller mörk) i fotografiet eller låter apparaten flytta skuggutjämningen för att matcha, eller så ändrar du några inställningar eller skjutreglage för att göra bilden "hetare" eller "svalare". Det är idealiskt att slå huvudet på spiken i kameran, men den här apparaten kan hjälpa till att skydda fotografier som vanligtvis har olämpliga skuggningar.

relaterade inlägg