Sök

Vad är fotomaskering i Adobe Photoshop?

Adobe Photoshop har verkligen fört med sig en revolution i designvärlden. Det finns vissa tekniker i Photoshop som är bindande för varje Photoshop-entusiast eller expert att lära sig. Fotomaskering är en sådan obestridlig teknik som utövas mycket. Det ger en designer möjlighet att klippa ut nödvändiga bilder från ett detaljerat konstverk som att ta bort ett motiv från bakgrunden. Tja, maskering spelar mycket större roll i Photoshop än en användare som inte är designer någonsin skulle kunna förstå.

Här är några saker du behöver veta om fotomaskering i Photoshop-

Gradientmask för mjuk övergång-

Mjuka övergångar kan skapas med hjälp av Gradient Tools. Dessa övergångar skapas mellan dina maskerade lager och lagren under dem. Gradientmasker kan enkelt uppdateras med hjälp av Gradient-verktyget. Det är en enkel process.

Urklippsmask Med Text-

Clipping Mask i Photoshop är idealisk för att använda innehållet i ett lager som en mask för ett annat lager. Du kan dra bäst nytta av detta när du vill visa en bild i texten på skärmen. Det är dock ganska enkelt eftersom du bara behöver skapa ett textlager och ta en bild i ett annat lager och placera den på toppen av innehållet. Efter detta måste du hålla ned Alt-knappen och klicka mellan de två lagren i lagerpanelen. Även efter att du skapat urklippsmasken kan du redigera texten eller ändra bildens position var du vill. Detta kommer inte att bryta länken mellan maskelementen.

snabb~~POS=TRUNC-

Snabbmask kan också kallas startsteget för att skapa en mask. Du kan slå på den genom att trycka på "Q"-knappen från tangentbordet. Inuti snabbmasken kan penselverktyget eller gradientverktyget användas för att göra val. De valda områdena visas med sina ursprungliga färger. Å andra sidan kommer de avmarkerade områdena att visas med 50 % röd överlagring ovanpå dem. När du har gjort önskat val kan du trycka på "Q"-knappen igen. Ditt val är klart för att omvandlas till en pixelmask som ska appliceras på vilket lager du vill.

Flera masker-

Tja, det är möjligt att ha pixel- och vektormasken på samma lager. Men frågan är när är det användbart? Ibland måste man göra urval av föremålen med komplicerade kanter och samtidigt rengöra och vassa kanterna på andra delar. Det här är de situationer där flera masker fungerar perfekt. Vektormasker är idealiska för skarpa och rena kanter medan Pixel-masker är bäst lämpade för fina och komplicerade detaljer.

 

 

relaterade inlägg