Sök

Hur är fotoredigering och fotografi relaterade till varandra?

De trendiga digitala medierna har fört fotografi och fotoredigering närmare varandra. Professionella fotografer använder fotoredigering i stor utsträckning för att förbättra sina bilder och ta dem till en helt ny nivå. Varje fotograf måste retuschera bilderna innan de lägger till dem i sina portföljer, onlineportaler eller sociala medier. För att främja arbetet är det viktigt att visa din kreativa och bästa sida av världen för att vinna deras förtroende.

Det finns massor av fotoredigeringstekniker som kan borsta upp bilderna i stor utsträckning. Oavsett om det handlar om att ta bort mörka fläckar, fläckar, fläckar, dammpartiklar, repor eller annat som förstör bildens utseende, gör fotoredigering underverk. Jag skulle vilja att du läser de stora och integrerade teknikerna som ofta används för att förbättra bilderna.

Cropping

För att ta bort de oönskade föremålen runt motivet används beskärning. Dessutom håller den bildkvaliteten intakt och ger dig full kontroll över vad du vill behålla eller ta bort. Innan du beskärer skulle det vara bra om du ändrar storleken på bilden till rätt storlek så att beskärningsverktyget fungerar felfritt.

Färgbalansering

En annan viktig funktion är färgbalansverktyget. För att bilderna ska se professionella ut måste de ha perfekt färgbalans. Allt tack vare de dyra proffskamerorna som får bilderna att se underbara ut. Men ändå, vissa bilder behöver touch ups för att utstråla sin riktiga glamour. Omgivningarna och atmosfären bidrar mycket till att skapa fina bilder så när du klickar på bilderna, se till att båda dessa element ser subtila ut. Bildens färg och ljusstyrka måste vara väl insatt i bakgrunden. Till exempel, om motivet har pastellfärger, bör bakgrunden inte heller vara för livfull.

Ändra storlek

Innan du laddar upp bilderna på portalen är storleksändring av stor vikt. Om du vill att din portal ska se bra ut från alla vinklar är storleksändring ett måste. Att ha bilder i olika storlekar på webbplatsen driver bort kunderna då det blir svårt att utforska sidan. Dessutom, om bilderna inte är storleksoptimerade, saktar sajtens laddningshastighet ner vilket ökar avvisningsfrekvensen. Människor kommer att lämna webbplatsen utan att ens kolla vad som finns i butiken. 450 px är standardstorleken på webbbilderna så justera dem ordentligt innan de sätts in på sidan. Utöver det är bildformatet nödvändigt, dvs JPG och PNG fungerar bäst.

Retuschering

Ännu en viktig fotoredigeringstjänst är retuschering. För alla bilder är retuschering viktigt för att få det att se professionellt ut. När du klickar på en bild är det ganska naturligt att vissa brister klickas med så att fotoretuschering tar hand om dessa brister. Men i läget för nära zoom kommer du att se många irriterande saker som sedan tas bort med hjälp av fotoretuscheringsfunktionen. Få bilden att se mer levande ut med en effektiv användning av fotoretuschering.

Effekter och filter

 

 

Till sist skulle jag vilja täcka filtren och effekterna som läggs till i bilden för att åtgärda de brister som inte åtgärdas genom retuschering. Även om det finns mycket programvara för att ta hand om effekterna och filtren, har Photoshop en fantastisk uppsättning av båda. Anpassade såväl som manuella effekter finns för att applicera på bilderna, men om du är nybörjare, prova dina egna/förgjorda effekter. Det gör bilderna attraktiva och värda att lägga märke till och förstärker även bakgrunden.

Med tillägg av effekter och filter skapas bättre bilder. Dessutom förbättras bildkvaliteten med vissa effekter på grund av deras förträfflighet.

Innan du börjar arbeta med bilderna, läs den här artikeln ordentligt med öppna ögon och ta tag i en god kunskap om fotoredigering. Rock resultaten!

 

relaterade inlägg