Sök

Prova aldrig dessa saker med din dyra kamera

"Att fela är mänskligt" är ett vanligt och praktiskt talesätt. Vi gör alla misstag, vare sig de är små eller stora, dagligen. Som fotograf måste du vara extra medveten om din kamera, redskap, verktyg och andra saker. Det är din plikt att ta hand om din otroligt dyra kamera och därför ska du inte lämna dessa saker bakom dig.

Idag är jag här för att beskriva några saker att undvika med din kamera, annars kan det ge upphov till problematiska situationer. Kolla upp:

Lämna aldrig din kamerautrustning i ditt fordon

Lämna aldrig växlarna i bilen eftersom de kan bli stulna eller skadade av någon. Vill du att någon ska krossa din bil och ta ut växlarna? Om inte, lämna inte växlarna i. Dessutom kan växlarna bli stulna eller inte, men de kan bli för kalla eller för varma. Eftersom kameraverktygen och utrustningen är för känsliga och känsliga, är det viktigt att hålla dem i nödvändiga omgivningar.

För att inte låta kameralinsen utsättas för extrema temperaturer är det mycket viktigt att inte lämna det i bilen. Bildsensorn är extremt känslig och kan skadas när värmen träffar den så se till. Skulle du någonsin vilja att din kamera skulle krossas?

Undvik att lämna den i autoläge

Autoläge är en trevlig funktion i kamerorna men bara om du är nybörjare. När du väl börjar få kontroll över vad du fotograferar är det hög tid att du nu byter till andra lägen och effekter etc. För att komma vidare, prova att använda bländarprioritetsläget eller slutarprioritetsläget eftersom de är halvautomatiska lägena. Kameran hjälper till att ta bilder med dessa lägen också men inte helt, du kan använda din egen kreativitet.

Att lära sig kamerans kontroller är ingen raketvetenskap men kräver naturligtvis din uppmärksamhet och ansträngningar. Med bländare och slutarläge kan du välja ISO-inställningen där du kan styra känsligheten hos kamerans sensor för ljus. Därefter har vi ett programläge som gör att kameran själv väljer en bländare och slutartid medan du väljer ISO. Så det visar tydligt att du kan styra kameran delvis och lämna resten på den för att få enastående bilder.

Undvik att skjuta enhand

När du fotograferar med en hand är det som att förstöra hela bilden eftersom handen kan skaka och göra bilderna suddiga. Utan stabilitet skakar kameran när din kropp gör små rörelser omedvetet vilket resulterar i skakiga bilder. Det är inte så att kameran skakar med en hand men med två händer också kan du få skakiga bilder. Varför? För kroppen rör sig och när du trycker på avtryckaren skakar den rörelsen kameran. Så för att ge dig själv en chans att ta hisnande bilder, ha ett stativ redo med dig eftersom du kan få en chans att klicka på de natursköna bergen eller enorma hav mitt under din resa.

Undvik ofta på/av

Att slå på och stänga av kameran dödar batteriet ännu mer än förväntat. Ja, du hörde rätt! Låt den sova av sig själv för att spara på batteriet så att LCD-skärmen, sensorrenare och andra redskap går i viloläge naturligt. Annars suger den här elektroniken batterikraften vilket minskar kamerans livslängd.

Om du inte behöver kameran snart, låt den sova och när behovet uppstår, väck den naturligt igen. Ställ in timern för att bestämma hur länge kameran ska vara på som du gör det för dina tv-apparater, luftkonditionering etc.

Så det här är några tips för att hålla kameran igång länge. Undvik alla dessa saker för att förlänga kamerans livslängd. Ha en bra dag!

relaterade inlägg