Sök

Minnen är för livet – hur bevarar man dem?

Foton är en återspegling av ditt förflutna och låter dig komma in i det när som helst. Saknar du någon? Se bilderna. Vill du återuppleva gamla minnen? Se bilderna. Allt omhuldas någon gång i livet och bilder har stor betydelse eftersom de fungerar som fönster till det förflutna.

Det finns många tillfällen i ens liv och nu med de behändiga telefonkamerorna klickas miljontals bilder. Tja, det här är de digitala bilderna som inte bleknar eller blir tråkiga men någonsin undrat vad som händer med pappersbilder? De blir matta, skrynkliga, bleknade eller missfärgade med tiden och när du tar ut dem för att vårda de gamla minnena är allt du ser de dåliga skadade fotografierna. Är det inte?

Vill du återställa de gamla bilderna till deras ursprungliga tillstånd? Gå vidare till fotorestaureringsteknik som används för att ta bort imperfektioner från bilderna och få dem att se vackra ut än någonsin. Skanna först av bilderna i skannern och ladda upp dem på en digital enhet. Spara sedan filen och skapa en kopia i fotoredigeringsprogrammet innan du utför någon teknik. När du är klar med det, använd restaureringsverktygen för att ta bort de dåliga fläckarna, fläckarna, märken, dåliga färger och allt som du tror förstör bildens utseende. Här är en detaljerad förklaring av de brister som tas bort med fotorestaureringsteknik:

Blekt färg

Foton lagras i lådorna eller stammarna som när de kommer i kontakt med järn eller luft blir blekna. Färgen tvättas bort med tiden vilket resulterar i att hela bildens utseende försämras. Därför korrigerar fotorestaureringsteknik färgproblemet i bilderna och med hjälp av färgmättnaden blir bilderna bättre. I bildjusteringen finns det alternativ som kontrast, ljusstyrka, färgkorrigering, automatisk färg, nyanser och mättnad etc. som används för att applicera önskad mängd färg på bilden.

Sliten bild

Eftersom bilderna är tryckta på papper slits de sönder på grund av felhantering. För att hantera det, gör bildåterställning underverk. Har du trasiga bilder som är svåra att samla i tidningen? Skanna dem och redigera i programvaran ordentligt efter att ha arrangerat om de trasiga bitarna med hjälp av restaureringsverktyg.

veck

Foton blir skrynkliga på grund av felaktig hantering eller felaktig förvaring i kartongerna. Skanna bilderna och med hjälp av restaureringsteknik, ta bort vecken för att behålla bilden i sitt ursprungliga skick. Du kan också korrigera färgerna för bättre utseende. Om du tror att du inte är särskilt skicklig för det här jobbet kan du anlita någon professionell eller expert som har tillräckligt med kunskap om fotorestaureringstekniker.

Slutsats

Sammanfattningsvis skulle jag säga att brister gör att bilder ser extremt dåliga ut. En person klickar på fotografierna för att vårda dem senare, men när brister träffar bilderna försvinner all charm. Därför är fotorestaurering det bästa sättet att bevara bilderna som påminner dig om gamla värdefulla ögonblick. Lycka till med redigeringen!

relaterade inlägg