Sök

Få ut det mesta av produktdetaljsidorna – snabb checklista för 2017

Produktdetaljer eller beskrivningar är de viktigaste delarna av en e-handelsportal som hjälper en köpare att bestämma om de ska köpa en produkt eller inte. Öppna valfri e-butik och sök efter önskad produkt. Vad ser du? Den vackra och högupplösta produktbilden, produktbeskrivningen, funktionerna och priset, eller hur?

Vad händer om portalen inte tillhandahåller denna information, kommer du att bli imponerad av hur produkterna säljs? Självklart inte! Produktdetaljer är det första och främst som ger en trevlig användarupplevelse. De här sidorna befäster också SEO-resultatet för din onlineportal.

Här är checklistan över alla viktiga delar för produktinformationssidor:

Strukturerade beskrivningar
Strukturella eller organiserade saker uppfattas väl av tittarna oavsett om de är online eller offline. Gå till vilken butik som helst där det skapas en enorm röra, kan man köpa i en sådan miljö? Likaså i onlineportalerna är det obekvämt att köpa om produkterna listas på ett kaotiskt sätt. För att ge en rikaste shoppingupplevelse är det viktigt att skapa en struktur eller rätt kategori av produkterna för att göra det enkelt för tittarna att navigera till en viss produkt.

Det kommer också att hjälpa sökmotorerna att genomsöka din webbplats på ett bättre sätt.

Unika titeltaggar
Titeltaggar är för SEO-ändamål! Hjälp sökmotorerna att hitta dig via de exceptionella titeltaggarna och visa din webbplats överst. Dessa taggar definierar vad sidan handlar om, så tänk på att lägga till en unik och beskrivande titel för varje produktsida. Vanligtvis ser man att det primära sökordet läggs till i titeln tillsammans med företagets eller varumärkets namn. När du söker efter produkten på Google eller någon annan sökmotor är titeltaggen det första man lägger märke till.

Engagerande produktbeskrivningar
Ytterligare ett viktigt element är produktbeskrivningen som ger tillräckligt med information till kunderna om produkten. Människor vill läsa detaljerna om produkten de ska köpa så tänk kreativt och visa upp en välgjord beskrivning. För SEO-ändamål rekommenderas det också att skriva din egen beskrivning istället för att kopiera från internet.

Tidigare var Google för strikt när det gällde att straffa det duplicerade innehållet, men nu rullar det inte tsajten gör inte heller något bra för sådant innehåll. Om du kopierar en beskrivning kommer du sannolikt att förlora chansen att nå de bästa resultaten någonsin.

Snabblastning
Vad mer? Att ha en långsam sida kommer aldrig att locka folk till din sida även om du äger världens bästa produkter. Jag kommer också att avvisa alla sådana sajter som tar sekunder att ladda. Vem har tid att vänta på att sidan ska öppnas? Världen går i snabb takt och människor vill få allt gjort snabbt. Så om din webbplats tar några sekunder att ladda, kommer det att minska din försäljning i stor utsträckning. Sidans dåliga prestanda får folk att tro att du är icke-professionell och opålitlig. Få din webbplats kontrollerad från utvecklaren och fixa laddningsproblemen för att locka mer trafik med det häpnadsväckande produktsortimentet.

Sociala medier knappar
Kör du kampanjer i sociala medier för att hålla tittarna anslutna till din webbplats? Det är dock en potent strategi som används av många av sajtägarna som fortsätter att köra någon form av tävlingar eller evenemang. Anta detta mantra genom att inkludera delningsknapparna för sociala medier! Även om detta kan vara en bra strategi för att skapa ett märkbart intryck på tittarnas sinnen, kommer din webbplats också att rankas bra i sökmotorerna.

Metadata
Förutom produktbeskrivningarna har Meta Data-beskrivningar också kommit långt när det gäller att visa din webbplats i SERP:erna. Som ett exempel bör du lägga till lockande metadatabeskrivningar i SEO-fältet. Det kommer att locka tittarna att klicka på din webbplats i Googles resultat. Även om du inte står först i sökresultaten kommer du att få mer organisk trafik tack vare de snyggt skrivna metabeskrivningarna.

Det är allt! Håll utkik för mer informativa och intressanta uppdateringar...

relaterade inlägg