Sök

Ljus, reflektioner och skuggor – Nyckeln till bättre produktfotografering och retuschering

Fotografering är något som behöver rätt belysning, reflektioner och skuggor för att bli perfekt. Allt du gör inom fotografi är resultatet av din kreativitet och att förvandla den kreativiteten till ett mästerverk är viktigt för att sticka ut från världen. Varför skulle folk välja dig framför andra fotografer? För din fotografering är unik på många sätt! För att ge människor det bästa måste du se till att din fotografering är tilltalande och fantastisk. Och det kan uppnås när du har fullständig kunskap om hur du formar och modifierar ljuset som framhäver din huvudämneslinje. Här är den detaljerade förklaringen av ljus, reflektioner och skuggor:

Belysning

Belysning är den viktigaste faktorn i alla typer av fotografering. Även för nattfotograferingen är belysningen viktig eftersom du inte kan klicka på bilderna i helt mörka omgivningar. För att bli expert på fotografering och sedan retuschera dessa bilder måste du förstå grunderna. Först och främst finns det två typer av ljus, dvs hårt ljus och mjukt ljus. Hårt ljus fungerar bäst för många tillfällen där det finns behov av märkbara kanter och texturen på motivets yta ska visas tydligt.

Å andra sidan gör mjukt ljus underverk när det kommer till att skapa porträtt, skönhetsbilder, modebilder, arkitekturbilder och e-handelsprodukter etc. Detta ljus belyser motivet på ett diffust sätt och skapar inte hårda skuggor.

Reflektioner

Produktfotografering ser bäst ut när korrekt reflektion och högdagrar läggs till för att förbättra den visuella presentationen. Sådana fotografier blir också bättre med retuschering i efterbearbetningsfasen där filter eller blandningslägen används för att ytterligare förbättra utseendet. En professionell fotograf skapar tilltalande reflektioner på ett naturligt sätt som inte behöver mycket finjustering eller redigering. Anta att du har ett smycke som du vill skapa reflektionen eller skuggan på, då är det möjligt att lägga till konstgjorda skuggor på ett realistiskt sätt. Det är bäst om du får ta naturliga skuggor, men om inte hjälper fotografen till med att lägga till konstgjord skugga för att lyfta hela bildens utseende.

För produktfotografering är det möjligt att fånga det bästa med solljus och få reflektorer. Eftersom reflektorer tenderar att förstärka motivet, behöver du inte en stor belysningsinställning.

Retuschera bilder

Fotografen kan inte ge dig de perfekta bilderna varje gång så det finns ett behov av fotoretuschering. Kameran är ett bra verktyg men den ger också några skavanker när du håller den felaktigt. Anta att du har klickat på en bild och vill kombinera den med en annan bild, kameran kan inte göra det. Så i så fall kommer fotoretuschering väl till pass eftersom det kan ge dig de bästa resultaten med användning av få verktyg.

Se till att när du ber fotografen att retuschera bilderna spara originalbilderna så att originalbilderna alltid är tillgängliga om du inte gillar de retuscherade bilderna.

För att göra fotoretuschering är det bara kompetensen som krävs och professionalism spelar också roll. Jag hoppas att du får artikeln rätt så använd dessa tekniker för att finslipa din fotografering.

relaterade inlägg