Sök

Sparka igång de oönskade människorna från dina bästa bilder

Bilder är fantastiska för att frysa stunderna som du har tillbringat med dina nära och kära. Det känns fantastiskt att vårda bilderna i livets senare skeden när man inte har de människorna nära sig. Eftersom bilderna har en mycket speciell plats i allas liv kan de ibland också vara distraherande. Varför? För varje gång kan du inte klicka på bilden med suverän perfektion och fånga de oönskade elementen av misstag!

Idag ska jag skriva ner metoden för hur man tar bort oönskade personer från bilderna. Ta flera bilder som du vill och ta bort onödiga saker i efterbearbetningsstadiet. Låt oss se hur:

Ta 8-12 slumpmässiga bilder av ett område men ta en paus på 20 sekunder i varje bild. Öppna alla bilder i Photoshop men i ett enda dokument och flera lager. Se till att alla bilder finns i samma dokument för att tillämpa tekniken. För det, navigera till Arkiv> Skript> Ladda filer i stack. Välj nu Mapp i rullgardinsmenyn Använd i fönstret Ladda lager. Tryck på bläddringsknappen och välj mappen där du har dina bilder lagrade. När mappen är vald, tryck på OK. Det kommer att öppna alla bilder i olika lager i det enda dokumentet.

Autojustera lagren

Därefter, för att få bästa resultat, är skiktjustering ganska viktigt. För att justera lagren, markera alla genom att trycka på Ctrl+A och gå till redigeringsmenyn. Därifrån väljer du "Auto Align Layers" och trycker på OK. Photoshop gör automatiskt allt enligt liknande pixlar så du behöver inte oroa dig för det.

För att nu tillämpa stackläget måste du lägga alla justerade lager i Smart-objektet. För det, välj alla lager igen och högerklicka på valfritt lagers vänstra sida, välj Konvertera till smart objekt. Efter det, gå till Lager>Smarta objekt>Stackläge>Median för att tillämpa medianstackläget. Syftet med stackmedianläget är att det tar bort de olika övergångarna från bilderna och bara behåller identiska områden.

Justera färg och toner

Nu är det dags att välja det smarta objektet och justera färg och toner i Adobe Camera raw. För det, gå till Filter> Camera RAW och tillämpa ändringarna. RAW fungerar ungefär som Adobe Lightroom så om du har använt det kan du enkelt använda RAW. Gör sedan högdagrarna mörkare och ljusa upp skuggorna för att skapa en HDR-effekt. För att göra det, flytta skjutreglaget för högdager åt vänster och skuggreglaget åt höger. För att lägga till kontrast till mellantonerna, skjut skjutreglaget för klarhet åt höger. Tryck på OK.

Beskär bilden

Det sista steget är för dem som inte har använt stativet för att ta bilderna. Ta beskärningsverktyget eller tryck på C på tangentbordet för att beskära de ofullkomliga kanterna på bilden. När du är klar trycker du på Retur.

Sammanfatta

Följ den här artikeln för att ta bort oönskade personer eller objekt från bilderna med stackläge. Det kommer att blanda bilderna naturligt och ser inte konstgjorda ut som i andra tekniker. Låt mig veta i kommentarsfältet nedan hur denna teknik fungerade för dig.

relaterade inlägg