Sök

Intressanta fakta om arkitekturfotografi

Har du någonsin sett de gigantiska och enorma byggnaderna i tidningarna? Hur fantastiska ser de ut? Är det inte? De fantastiska bilderna av de stora strukturerna ser helt fantastiska ut eftersom de är tagna med speciella tekniker och verktyg. Det kallas arkitekturfotografering som behöver kompetens och professionell utrustning för att resultatet ska bli perfekt.

I arkitekturfotografi representeras en byggnad virtuellt för att skapa en illusion av verkligheten. Om du vill ta intressanta arkitektoniska bilder, välj din kamera och gå på vägen:

Belysning

Liksom alla andra fotografiska nischer spelar belysning också en stor roll i arkitektonisk fotografering. En byggnad kan inte ändra sin vinkel så du måste ha kontroll över ljusförhållandena. Om det naturliga ljuset inte är bra vid tidpunkten för fotograferingen, ställ in kameran i enlighet med det med rätt ljusposition.

Väderförhållanden

Här spelar väderförhållandena ingen större roll eftersom byggnaderna förblir som de är. Du har tur här för oavsett om dagen är molnig eller solig, kommer du garanterat att få de vackraste bilderna. För att kolla in de olika effekterna, ta samma bild i olika väderförhållanden. Det kommer att se fantastiskt ut!

Lins

Använd olika objektiv för olika bilder. Ja, du läste rätt. För att få imponerande arkitektoniska bilder bör du aldrig lita på bara en typ av objektiv. Ha ett vidvinkelobjektiv och teleobjektiv med dig för att rama in en vacker bild. För att ge bilderna ett komplett utseende kan du använda en vidvinkellins. Å andra sidan, för att se till att väggarna ser raka ut, använd teleobjektiv annars kommer byggnaden att se förvriden ut.

Night Shoot

Byggnader och enorma strukturer ser bäst ut på natten. Så för att få dem att sticka ut, överväg att ställa in din fotografering på natten eftersom ramen ser komplett och fylligare ut. Eftersom byggnaderna på natten är väl upplysta och månljuset även träffar dem från toppen, framhävs färgerna fint och en annan charm syns. Så skulle du inte vilja fotografera byggnaderna när solen har gått ner?

Shooting the Surrounds

Att fånga byggnaderna betyder inte att du inte kan skjuta de närliggande omgivningarna. Anta att när du fotograferar en byggnad ser du solen gå ner och utsikten är enastående. Lägg till det i ramen för att ge ett naturligt och realistiskt utseende till hela strukturen. Om man ska lägga till omgivningen eller inte? Förvirrad? Jag skulle säga att lägga till dem om du tycker att omgivningarna är intressanta och kan ge ett uttryck för stil till bilden.

Reflektion är bra

Att lägga till reflektion i bilderna är bra eftersom det gör bilden pop. Om motivet fotograferas slentrianmässigt kan det göra mycket nytta för fotot att lägga till reflektion. Reflektion bygger en trevlig plattform på vilken motivet läggs på för att ge tittarna ett imponerande utseende. För att nämna några kan du lägga till någon som går på den våta vägen eller visa reflektionen med solglasögon.

Utforska dina närliggande områden

För att bli perfekt med arkitektonisk fotografering, utforska områdena runt dig. Allt finns omkring dig om du har ett skarpt öga och det spelar ingen roll om det finns ett gammalt stort hus eller en nybyggd enorm byggnad. Intressanta byggnader finns överallt och allt du behöver är en kreativ känsla.

Du kan gå var som helst och överallt för att fotografera byggnader, strukturer, herrgårdar eller små hus. Allt kommer under arkitekturfotografi så vad väntar du på? Välj din kamera och börja med att fånga de imponerande höga byggnaderna eller herrgårdarna som du har älskat så länge.

relaterade inlägg