Sök

Öka din försäljning genom att följa dessa sidlayouttips

"Handlingar talar högre än ord" är här motiverat om vi ersätter ordet Handlingar med bilder. En e-handelsbutik ser bra ut när det finns glittrande bilder som kommunicerar med de som besöker sidan, eller hur? Dessutom lockar en vackert designad sida fler tittare och vänder dem till vanliga kunder. Hur?

Naturligtvis vinner en snygg layout tittarnas intresse över den dåligt designade sidan som inte lyckas berätta en historia. Med hjälp av tilltalande bilder kan du visa människor vad du är och vad ditt värde är. Kanske blir det lätt för dem att avgöra om du är ett välrenommerat varumärke på marknaden eller inte.

Anta nu att du har en trevlig hemsida som du har marknadsfört på det sociala nätverket och folk landar där via den länken. De kommer att se en attraktiv sida med allt de vill se där. Din marknadsföring är framgångsrik! Men vad händer om de navigerar till produktsidan och den inte är så visuellt bra som hemsidan? Kommer du att förlora den här besökaren? Definitivt inte! Här bör du tänka på att designa alla sidor med ett lika tilltalande som resulterar i mer försäljning.

Tjäna fler kunder genom att följa dessa sidlayouttips:

Håll balansen

Balans är avgörande för att designa en imponerande sidlayout som tillfredsställer kunden som besöker webbplatsen. Skapa en layout som inte överväldigar eller underväldiga personerna på din webbplats som vill göra ett köp. Om designen blir snygg och balanserad med några vita utrymmen på sidorna, kommer tittarna att betona mer på de områden du vill att de ska ha. Var balanserad med bilder, text och andra element på webbplatsen för att hålla tittarna nöjda.

Lägg in bilder i perfekt storlek

Bilder spelar en stor roll för att fånga tittarnas sinnen som jag sa i inledningen. Exceptionellt designade bilder uppfattas bättre av människorna och även de större bilderna attraherar dem först. Undvik att lägga till mindre bilder eftersom de kan trycka bort tittarna!

Professionalism speglar sig i de större bilderna då man kan förmedla fina budskap genom sådana bilder. Dessutom håller den hierarkiska layouten på sidorna tittarna fast på grund av den lätthet och enkelhet den erbjuder. I de större bilderna kan du lägga till de bästsäljande produkterna eller heta erbjudandena för att fånga tittarnas uppmärksamhet, vilket i sin tur kommer att öka försäljningen.

Adjö till distraktiva föremål

Oavsett, att lägga till för mycket reklamsaker på webbplatsen verkar bra för många ägare av e-handelsbutiker. Men enligt min uppfattning är detta inte alls en intelligent idé att visa folk vad de inte vill se. Som om kunden går iväg till kassasidan vill han bara betala och beställa produkten. I det fallet, om du fortsätter att visa dem orelaterade saker som att prenumerera på nyhetsbrevet eller följa sidorna på sociala medier, kan de hamna på sidospår.

Vad som är viktigare är att öka försäljningen genom att istället erbjuda en enkel kassa över den distraherande processen. För att undvika sådana situationer, använd inte orelaterade element på webbplatsen.

Tänk på att varje sida är designad för att tjäna sitt eget syfte, så gå inte ur vägen, annars kommer du att vänta på att sälja för alltid. Lycka till!

relaterade inlägg