Sök

Hur klipper man ut en bild i Photoshop?

Hur man klipper ut en bild i Photoshop: Vill du ta bort bakgrunden från en bild? Denna uppgift kallas också för att klippa ut en bild. Flera sätt att närma sig denna uppgift varierar i användarvänlighet. De olika metoderna för att göra detta varierar också i kvalitén. Här är ett enkelt sätt att ta bort en bakgrund i Photoshop om du vill ta dig an uppgiften själv.

Det enklaste alternativet för att ta bort en bakgrund från en bild i Photoshop är att använda snabbvalsverktyget. Det här verktyget kan spara mycket tid och, beroende på ditt tålamod, kan det resultera i enastående borttagning av bakgrunden.

Klipp ut bilden i Photoshop

Hur klipper man ut en bild i Photoshop?

För att börja, gå till det vänstra verktygsfältet och hitta snabbvalsverktyget. Det ser ut som en liten pensel med en streckad ruta i bakgrunden. Se till att borsten är inställd på en lämplig storlek för bilden du arbetar med och det område du vill välja.

Börja med de viktiga områdena. Om du gör en person, börja med bålen och flytta till armar och ben. Avsluta med huvudområdet. För att välja en plats klickar du på den. Ett utmärkt sätt att tänka på det är att måla den utsträckning du vill skära ut.

Genom att använda snabbvalsverktyget får du en hel del saker som du inte vill ska väljas ut om du inte går tillbaka och finjusterar urvalet. För att avmarkera områden tar du verktyget, trycker på kontrollen (kommando på en Mac) och skiftknapparna. Detta kommer att vända borsten för att avmarkera områden. Sedan byter du vad du gjorde och väljer de områden du inte vill inkludera om du behöver justera zoomnivån och penselstorleken för att hjälpa dig bättre.

Oroa dig inte om några områden i bakgrunden fortfarande är markerade. Du kommer att kunna finjustera det senare. Du kommer att ha två alternativ härifrån för att ta bort bakgrunden.

bakgrund Ta bort

Det första alternativet du kommer att ha är det enklaste för de flesta. Du kommer att kopiera ditt val och skapa en ny bildfil. När du skapar den nya filen, se till att du väljer den bakgrundsfärg du vill ha eller en transparent bakgrund om det är det du letar efter. När den nya filen är öppen klistrar du in den i ditt val. När provet har klistrats in kan du gå igenom radergummiverktyget och finjustera de områden som behöver ta bort den extra bakgrunden. Områden som kommer att vara besvärande är håret och alla andra områden nära en annan del av bilden du vill behålla.

Det andra alternativet är lite mer komplicerat. När ditt val är gjort klickar du på alternativet lagermask längst ned till höger i lagerrutan. Högerklicka sedan på lagret och välj förfina masken. Det första du vill göra är att ändra visningsläget. Välj sedan en färg som är motsatt av bakgrunden som du vill ta bort. Ställ sedan in radien för kantdetekteringen till ett mindre antal så att du kan komma in i de problematiska områdena.

Med dialogrutan öppen, gå igenom din bild och välj de områden som håret som fortfarande har en bakgrund. Kantdetekteringsverktyget upptäcker automatiskt kanterna i bilden och tar bort dem, vilket tar bort din upplevelse.

transparent bakgrund

När du är nöjd med att bakgrunden är borttagen kan du klicka på OK, och dialogrutan försvinner. Ett nytt lager ska automatiskt dyka upp med bilden du precis klippt ut på en transparent bakgrund. Om du vill kan du ta ett suddgummi och klippa bort alla spår av scenen som du hittar, men de bör vara borta om du inte har en knepig bild.

När bakgrunden är helt borttagen har du din bild. Anta att du fotograferar en person eller ett objekt till en annan scen från ett fotografi. I så fall kommer du att vilja arbeta med ljusnivåerna och kontrasten för att säkerställa att de två matchar så att en bild inte ser ut som om den tagits i solen medan den andra ser ut som om den var i ett mörkt rum.

Om du vill spara lite tid kan du ha en tjänst ta bort bakgrunden till dig. Komplexiteten i ditt projekt kommer att avgöra kostnaden för att ta bort upplevelsen. Dessa tjänster säkerställer att du inte behöver göra något arbete, och du kommer att sluta med den mest professionella utskärningen du kan få.

#Hur Klipp ut Bild i Photoshop

relaterade inlägg