Sök

Så här optimerar du webbplatsbilder med hjälp av fotoredigeringsmetoder

En fotograf måste gå igenom många saker när han skapar eller fotograferar bilderna. Bilder har en stor betydelse i allas liv och därför förväntar de sig att de ska se bäst ut. För fotografer är det en riktig utmaning att klicka på enastående bilder som människor älskar hela livet. För att bilderna ska se presenta ut görs en hel del läxor av fotografen. Har du någonsin undrat hur webbbilderna ser så vackra ut? Blir de klickade av de professionella fotograferna? Ja, det är de men om inte, så redigeras bilderna i fotoredigeringsprogramvaran för förbättrat utseende.

Eftersom bilder på webben delas med världen är det viktigt att lägga till en tilltalande faktor till dem. Ofta ser bilderna olika ut på skärmen, så det krävs redigering för att ge dem ett visuellt presentabelt utseende. Låt oss se hur du redigerar och optimerar bilderna för webben så att de ser mycket professionella och fantastiska ut:

Varför är bildoptimering viktigt?

Eftersom internet är laddat med bilder blir det viktigt att sticka ut från resten. Detta kan göras genom bildoptimering där du behöver redigera bilden enligt Google. Oavsett storleken på bilden, med optimering är det lätt att ändra storlek, redigera och beskära den för att ge ett snyggt utseende. Dessutom leder de optimerade bilderna till bättre konverteringsfrekvens eftersom sajten laddas snabbt och människor stannar på din webbplats längre. Å andra sidan, när bilderna inte är optimerade tar det tid att ladda sajterna och användarna hoppar vidare till andra webbplatser som ökar avvisningsfrekvensen på din webbplats.

Sedan öppnar användarna sidan från sina mobiler när de reser och det är viktigare att ha en optimerad sajt för bättre användarupplevelse. En icke optimerad sida gör det svårare för bilderna att öppna och besökarna känner sig frustrerade på grund av lång väntetid. Så här kommer bildoptimering i scenen där du kan klippa ut objekten från bakgrunderna, använda urklippsbana eller bildmaskering för att fokusera på bara motivet och inte bakgrunden.

Hur optimerar man bilderna?

Jo, för att optimera bilderna kan du ändra storleken, redigera bakgrunderna och klippa ut bilden från dess nuvarande bakgrund etc. Eftersom kamerorna tar enastående bilder finns det inte så mycket behov av att redigera bilderna. Men ibland, när du klickar på en bild, kommer några oönskade element som förstör hela bilden. Så det krävs redigering där du kan använda urklippsbanan för att klippa ut objektet från bakgrunden och placera det på ett nytt för bättre visuell tilltalande.

Därefter kan du ändra storlek på bilden. Eftersom bilderna som tas i kameran är av hög kvalitet är storleken mycket större. Innan du laddar upp bilderna finns det ett behov av att redigera dem och minska storleken för bättre optimering. Som redan sagt, de små bilderna laddas snabbare än de större bilderna; det är ditt ansvar att ändra storlek på bilderna om du inte vill stöta bort dina potentiella kunder.

Kolla in proceduren för att optimera bilderna för webben:

  • Öppna bilden i Photoshop.
  • Använd verktyg som pennverktyg, punktläkningsborsteverktyg, trollstavsverktyg eller bakgrundssuddarverktyg för att extrahera objekten från bakgrunderna.
  • Om det finns ett behov av att ändra storlek på bilderna kan du också göra det genom att nämna storleken eller pixlarna i storleksrutan. När du är klar, spara bilden med nya dimensioner och effekter i önskat format, dvs. JPG, PNG, etc.

Det handlade om bildoptimering! Hoppas du fann det intressant.

relaterade inlägg