Sök

Här är olika typer av lassoverktyg i Photoshop för fotoredigering

Att göra urval är ett av de tuffaste jobben i fotobranschen. Det beror på att ett litet misstag kan förstöra hela bilden och stöta bort tittarna. Även om Photoshop är laddat med fantastiska funktioner, kan det ibland vara skrämmande att tillämpa metoden rätt. Även om du måste ha de bästa och fantastiska bilderna i handen innan du laddar upp dem på portalen, är det viktigt att redigera dem i desperata behov.

Alla bilder ser inte bra ut och orsaken bakom det kan vara dåligt väder, dålig bakgrund eller dålig fotograf. För nybörjare är det viktigt att förstå att någon av dessa orsaker kan leda till konstiga resultat. Så för att hantera dessa måste du göra fotoredigering för att få bilderna att se vackra och otroliga ut. Eftersom det finns ett antal alternativ, verktyg, funktioner och justeringar att göra, är lassoverktyget det mest använda för att ge korrekta resultat. Låt oss se de olika typerna av lasso för urvalsändamålet och producera fina bilder:

Standard lasso

Du hittar den i verktygspaletten i Photoshop. Detta verktyg fungerar enligt markörrörelsen, dvs var du än går, följer det om det är en musrörelse eller en penna. Så resultaten är aldrig korrekta eftersom lite rörelse spåras vilket resulterar i dåligt val av ämne. Jag skulle föreslå att du använder det här verktyget när du vill välja slumpmässigt som moln eller fläckar etc.

Polygonal lasso

Som namnet antyder fungerar det med raka linjer och hörn i bilden. Om motivet du behöver rita markering runt har hörn och kanter, fungerar polygonal bäst. För att göra raka linjer är det här verktyget det snabbaste.

Magnetisk lasso

För att spåra motiven med tydliga gränser kommer magnetiskt lasso väl till pass. Det är det perfekta verktyget som låter dig ändra bredd, frekvens och kontrast etc. Dessutom, eftersom magnetiskt lasso automatiskt gör underverk när det gäller att rita urval runt gränserna, kan du fortfarande hantera verktyget.

Snabba Lasso-tips och tricks

  • För att göra snygga val, håll ned alt-tangenten medan du använder standardlasso så konverteras det till polygonalt lassoverktyg.
  • För att lägga till i markeringen, håll ned skifttangenten medan du ritar.
  • För att subtrahera från markeringen, håll ned alt-tangenten.
  • Om du i så fall gör ett felaktigt val behöver du inte gå hela vägen tillbaka till startpunkten. Snarare kan du trycka på backstegstangenten för att ångra det senaste valet och om det är mer än ett, fortsätt med backsteg för att nå rätt punkt.

När du väl har fått en uppfattning om hur du använder lassoverktyg i Photoshop för att rita markeringarna, kan du också lära dig utjämningen och förfina kantalternativen. Eftersom du med lassoverktyget kan kopiera och klistra in det valda objektet på en ny bakgrund, ser det inte förfinat ut. Kanterna ser ganska konstgjorda ut och betraktaren kan lätt märka att den är utskuren. Så för att ta bort de hårda kanterna finns det två alternativ, nämligen fjäder och förfina kant. Båda dessa alternativ hjälper till att jämna ut kanterna och när du kopierar klistra in markeringen smälter bilden bra med bakgrunden.

relaterade inlägg