Sök

Ge matfotografering en ny dimension med fotoredigering

Att scrolla ner i Instagram- eller Facebook-nyhetsflödet och titta på den fantastiska matfotograferingen som får dig att vattnas i munnen är någons hårda arbete. Och hårt arbete lönar sig! Ja, det är inte så att matfotograferingen du ser online är verklig, snarare är bilderna förbättrade med hjälp av fotoretuschering, utklippta bilder eller urklippstekniker. Undrar hur?

Jo, ta ett exempel på att du går till en restaurang för att äta hamburgare, ser du samma hamburgare som serveras i restaurangen? Nej, har jag rätt? Hur ser det då så smaskigt och tilltalande ut på onlineportalen? Allt beror på fotoredigeringsteknikerna som används för att ge en oomph-faktor till de vanliga bilderna.

Sådana företag måste visa upp sina produkter på ett fantastiskt sätt för att fånga tittarnas uppmärksamhet och övertyga dem att köpa. För att komma in i den massiva försäljningen måste man se till att matfotograferingen är tillräckligt tilltalande och uppfyller de krav som kunderna förväntar sig. För att få bra bilder finns det ett behov av att tillämpa olika fotoredigeringsmetoder och framhäva produktens skönhet. Anta att du vill visa den zoomade insidan av burgaren, tillämpa tekniken för utskuren bild och bara behålla produkten utan bakgrund.

Låt oss se tipsen för att fotografera fantastisk mat:

Förbered maten

Innan du klickar på bilderna bör du först laga maten så att den ser bra ut när du fotograferar. Presentation är viktigt när vi pratar om mat så det första steget är att planera saker och fokusera på pläteringsidén. Presentera maten så mycket du kan vattnas i munnen och glöm inte att ta hänsyn till bakgrunden också.

Leta efter skönheten och bakgrunden

Att fotografera maten på ett naturligt sätt är ganska viktigt när det kommer till estetik och skönhet. Se till att presentera produkten på en fin vit bakgrund och kontrollera om arrangemanget är korrekt. Om du visar upp mat är det viktigt att veta att du inte kan locka tittarna genom att sätta blommor eller träd i bakgrunden. Istället måste du se väldigt kreativ ut genom att hålla relaterade föremål som pommes frites eller cola i bakgrunden, vilket kommer att väcka intresse hos tittarna.

Vinklar på matvarorna

Nu kommer sammansättningen av bilderna. Okej så nu är du klar med plätering och bakgrund och det är dags att tänka på vinklarna på produkterna. Att rama in en matbild kommer med rätt och fel sätt, men du kan följa några riktlinjer om aspekterna av matfotografering. För att lyfta fram produktens styrkor är vinklar viktiga. Låt oss nu anta att du ska klicka på bilden av en pizzaskiva, i så fall måste du markera toppingen och ostbotten för att locka tittarna. Om du bara tar en bild från sidan kommer det inte att göra någon nytta och tittaren kommer inte att lockas.

Fotoredigering i postproduktionsfasen

När du är klar med fotograferingen måste du sedan gå till fotoredigering i postproduktionsfasen. De möjliga redigeringsteknikerna inkluderar färgkorrigering, bildklippning, urklippsbana, bakgrundsborttagning etc. som används för att förstärka styrkorna som du kanske har missat under fotograferingsfasen.

Slutsats

Avslutningsvis skulle jag säga Var kreativ. Matfotografering är en konst så du måste följa riktlinjer för att få bilderna rätt. Se till att filtren, effekterna och ljusteknikerna är perfekta för att få fram kreativa bilder. Förutom de ovan nämnda tipsen finns det många andra fotoredigeringstekniker också för att få bilderna att se otroliga och intressanta ut.

relaterade inlägg