Sök

Kom över dessa fotograferingsmisstag för att bli en proffsfotograf

Som nybörjare inom fotografering är det få saker som behöver skötas. Du har fattat rätt beslut att utöva fotografering som ett yrke så köpte den nödvändiga kameran och redskapen, vad händer nu? Att ta fram kameran och fota precis allt du ser på vägen är definitivt inte rätt tillvägagångssätt.

Att ta fantastiska bilder är en lyckosam spelning och alla har inte turen att klicka på fantastiska bilder. Ibland ser bilderna bra ut och ibland inte. Vet ni varför? För att du är nybörjare inom fotonisch och fortsätter att upprepa de grundläggande misstagen! Bilder ser suddiga ut, bullriga och bakgrunderna ser distraherade ut, varför? Det är på grund av de misstag som jag ska nämna här som bör undvikas:

Lita aldrig bara på autoläge

För att ha de perfekta bilderna i händerna, lita aldrig på enbart autoläge. Jag upprepar aldrig! Ja, kamerorna har automatiska lägen för din enkelhet, men om du bara börjar lita på dem skulle du inte kunna klicka på vackra bilder med din kreativitet. Ta fram dina färdigheter och klicka på underbara bilder med hjälp av omgivningen, vinklarna, poseringarna, ljuset, rörelserna och olika motiv. Oavsett om de automatiska lägena är livräddare, men de är bara ett verktyg som hjälper dig att bemästra konsten att fotografera med mindre ansträngningar.

Automatiskt läge gör allt på egen hand och låter dig inte bestämma vad du ska göra. Skulle du vilja göra det? Om du vill att dina bilder ska utstråla det du vill, undvik då att använda automatiskt läge.

Ändra inställningarna

För varje tagning är inställningarna olika. ISO, bländare, slutartid, skärpedjup, färger och kontrast är alla olika för varje bild. Så glöm inte att ändra inställningarna en gång när du är klar med en viss bild. Kameran sparar inställningarna i minnet så det är din skyldighet att ändra dem innan nästa fotografering. Du fotograferade till exempel den mörkt molniga himlen med de inställningar som krävs och bilderna såg fantastiska ut. Nu efter några dagar skiner solen starkt och du fotograferar igen utomhus med samma inställningar. Skulle bilderna se ut som förväntat?

Sätt en kontaktpunkt

Brännpunkt är mycket viktigt när du tar bilder eftersom otydlig brännpunkt leder till dåliga bilder. Ögonen fastnar på bildens mittpunkt så innan du fotograferar något, se till att bestämma motivet och vad du ska fotografera. Bakgrunden, omgivningen och platsen måste vara perfekta för en fantastisk bild. Se till att motivet placeras på rätt plats så att tittarna kan hitta det vid första titten.

Var stabil

Rör dig inte tillräckligt mycket när du klickar på bilderna. Undvik att böja, luta dig, hoppa, stå, springa oavsett vad som händer, för om du gör det kommer skotten att bli suddiga. Var stilla medan du fotograferar om du vill att dina bilder ska se fantastiska och fantastiska ut. Bilder har en viktig plats oavsett om de är för e-handelswebbplatser eller någon annan nisch. Var annorlunda genom att fotografera bilderna för olika vinklar och du kommer att se ett exceptionellt inslag i slutbilderna som du alltid har längtat efter.

Undvik att använda den inbyggda blixten

Blixt är inte alltid användbart eftersom du inte alltid behöver mycket ljus. Ibland tjänar det naturliga ljuset syftet och i så fall gör den inbyggda blixten bilden för ljus eller kastar hemska skuggor. En proffsfotograf använder aldrig blixten så mycket så om du också vill ta ett steg mot framgångsrik fotografering, säg adjö till blixten. Klicka på bilder av god kvalitet med naturligt ljus där det är möjligt och om inte, använd reflektorer istället för att använda blixt för att få extra ljus.

Ta en säkerhetskopia

Att fela är mänskligt är ett mycket vanligt och populärt talesätt som är försvarligt här. Inom fotografering kan du ta bort de bra bilderna samtidigt som du raderar de dåliga. Har du råd att förlora ett mästerverk som du tagit? Definitivt inte! Säkerhetskopiera alltid ditt arbete på en separat hårddisk så om din bärbara dator av en slump kraschade eller om du av misstag raderar bilderna allt på en gång, finns det ett alternativ att återställa dem. Bortsett från det, behåll alla foton på molnlagring och få tillgång till dem när som helst, var som helst och var som helst.

Missa inte redigering

Varje foto måste genomgå någon form av redigering för att se BÄST ut. Alla fotografer, oavsett om de är nybörjare eller proffs, tillämpar redigering som att beskära, lägga till text, ändra färg eller kontrast och ta bort röda ögon etc. Det beror på att varje naturligt skott är bra överlag men att få det publicerat på webbplatser eller tidningar eller var som helst annars krävs redigering för att få det att se imponerande ut. Så ta för vana att redigera bilderna lite så att de lockar tittarnas ögon.

Så är du redo att publicera ditt arbete med professionell fotografering?

relaterade inlägg