Sök

Roliga punkter att tänka på i Photoshop CC för fotograf

Roliga-att-begrunda-i-PhotoshopPhotoshop är magisk programvara och dess nyare version har lanserats utan några negativa debatter. Men med den här nya versionen är ett faktum som du kanske inte gillar att du bara kan komma åt den här versionen via Creative Cloud. Nya tillägg har gjorts till programvaran som kan gynna fotograferna så låt oss ta en titt vad denna programvara har för dig:

Använd Liquify Filter för smarta objekt

Liquify-Filter-for-Smart-Objects-by-CutOutImageI tidigare versioner var det inte så intressant att arbeta med flytande filter. Du kunde inte tillämpa filtret på smarta objektlager och om det tillämpades var ändringar inte möjliga. Varje ändring av objektlagret var evig och inget alternativ för att blanda tillbaka bilden fanns där. Men med den här versionen kan du applicera flytande filter på det smarta objektlagret och till din förvåning är ändringar också möjliga om behov uppstår på längre sikt. Ta helt enkelt bort filtret från smart objektlagret om du vill och blanda tillbaka lagret med blandningsläge, maskera och redigera.

ACR-filter

ACR-filter efter utskuren bildTillämpa ändringar på en bild i Photoshop som tidigare bara var möjliga via Adobe Camera Raw. Detta nya filter kan enkelt appliceras på vilket lager eller smart objektlager som helst. ACR är ett fantastiskt filter som låter dig använda det som ett redigerbart filter. Klicka bara på Filter>Camera Raw Filter och du är redo att lägga vantarna på.

Kvadra upp objekten med Upright

I grund och botten är det ett tillägg i Adobe Camera Raw. Uppgradera till Photoshop CC och få tillgång till Upright Feature i ACR.

Upprätt-Feature-in-ACR-by-Cut-Out-PhotoDetta underbara verktyg har en tendens att ge en rak look till en bild. Du kan se någon form av deformation i dina bilder när du fotograferar höga byggnader. Gå till Linskorrigeringspanelen>Manuell fliken för att ta tag i funktionen.

Skärpa upp oskärpa bilder

Skärpa-Up-Oskärpa-Bilder-by-cut-out-bildFör fotografer är det ett perfekt tillägg till Photoshop CC. Nu kan en liten oskärpa i bilden fixas med Shake Reduction filter. Ibland blir bilderna suddiga på grund av zoomning så att få en bild att se skarp och skarp ut nu är din högra hands uppgift. Gå till Filter> Sharpen> Shake Reduction. Det är hur lätt som helst!!

ACR-funktioner i Photoshop CC

ACR-funktioner-i-PhotoshopCC-by-CutOutImageFörutom ovanstående funktioner läggs många fler till i den nya uppgraderingen av ACR, men du kan bara komma åt dem om du har Photoshop CC. Fläckborttagningsverktyg är mirakulöst att fixa en bild och det är som en pensel. Använd verktyget för vilken bild som helst och det fungerar bra för alla problemområden utom cirkulära områden. Dessutom läggs verktyget Radial gradient till för kvicka och kreativa effekter i en bild.

Bevara pixlar med uppsamplingsalgoritm

Som ni alla vet är Photoshop pixelbaserat. Och förstoring av en bild gör att pixlarna sprids ut, vilket försämrar kvaliteten. Men nu med en ny storleksändringsalgoritm kan du bli av med denna brist. Gå bara till Bild> Bildstorlek och förstora bilden för bättre synlighet. Sätt nu värdet med vilket du vill att din bild ska förstoras, låt oss säga 200 procent med 200 procent. Markera en bock i kryssrutan för omprov och klicka på rullgardinsmenyn för att välja nya Bevara detaljer.

Denna algoritm är perfekt för utskriftsändamål eftersom skärpa och skarphet bibehålls i bilden och därmed undviker suddiga kanter.

Smart skärpa filter

Smart-Skärpa-Filter-för-Utklipp-bildEtt annat fantastiskt tillägg till Photoshop CC är smart skärpa filter. För att se ändringarna, gå till Filter> Skärpa> Smart skärpa och förstora rutan för att uppfatta dess effekter märkbart. Sätt radievärde mellan 0.5 till 1.5 för skärpning och brus kan också reduceras i en bild. Använd filtret med starkare värden där du ser skuggor och högdagrar i din bild eftersom det kommer att kontrollera brus och oskärpa.

Adaptiv vidvinkel

Adaptiv-vidvinkel-för-utskuren-bildEliminera problemen med vidvinkelobjektivfotografering där ett föremål blir skevt. Ha makt över deformation med Filter> Adaptiv vidvinkel och använd filtret från rullgardinsmenyn Korrigering. Justera värdena för brännvidd och beskärningsfaktor. Förutom detta har du möjlighet att rita linjer på respektive bild för att räta ut den. Enligt de begränsningar som anges för bilden kommer Photoshop CC att kontrollera förvrängningen felfritt. För redigerbara resultat, applicera filtret på smart objektlager.

Lägg upp bilder till Behance direkt

Post-Images-to-Behance-DirektJag älskar den här funktionen i Photoshop CC. Du kanske har hört talas om Behance Community där du kan sälja ditt kreativa arbete genom att visa upp det för andra som letar efter sådana exempel. Det är en väldigt kreativ gemenskap, så om du använder den eller planerar att använda den så varsågod killar. Lägg upp ditt konstnärliga arbete direkt till Behance community och bli anställd av storskaliga affärsmagnater. Klicka bara på Arkiv> Dela till Behance för att ta tag i funktionen.

Programuppdateringar

Vänd era huvuden mot denna fantastiska och unika funktion, dvs programuppdateringar. Adobe kommer automatiskt att leverera programuppdateringar när de är tillgängliga via Creative Cloud. Du behöver inte vänta på det!! Eventuella problem kommer att slängas ut omedelbart oavsett om du använder en långsam internettjänst. Att ladda ner och installera en fullfjädrad uppdatering är tidskrävande så den här funktionen är helt enkelt utmärkt för att spara tid och naturligtvis frekvensen att använda internet.

Priser för fotografer

Tja, den här nyare versionen, dvs Photoshop CC, har blivit allmänt accepterad av alla fotografer men ändå hade den en hel del fientlighet i bagaget. Creative Cloud-applikationer är dyra så Adobe meddelade att den som vill använda Photoshop CC kan registrera sig för Photoshop Photograph Program med Photoshop CS3. Det är ett begränsat erbjudande som kan utnyttjas av vem som helst för att njuta av fördelarna med Photoshop CC, Bridge CC, Behance Pro-webbplatsen, Lightroom 5 och 20 GB molnlagring. Dessutom kan årsprenumeration utnyttjas till ett pris av 9.99 USD + månatliga skatter.

Så killar kommer in i världen av digital fotografering och blir kreativa genom att använda dessa fantastiska funktioner i Photoshop CC med några få klick. Jag hoppas att du tyckte om att läsa artikeln. Ha en bra dag!!

relaterade inlägg