Sök

Redigera fotona med hjälp av verktyg för borttagning av bakgrund

Att ta bort bakgrunden på en bild kommer med massor av fördelar. I den digitala världen är det viktigt att redigera bilderna innan de används någonstans, t.ex. webbplatser, broschyrer, kataloger och tidningar etc. Med den ökade uppmärksamheten mot de digitala medierna har det blivit viktigt att optimera webbsidorna för att erbjuda enkel åtkomst och snabbare lastningshastighet.

För att göra bildredigeringen är det några verktyg som är enkla att använda och som dessutom har lägre kostnad. Kolla på dem:

Paint.Net

Paint.Net är ett fantastiskt verktyg för att redigera bilderna och få dem att se vackra ut. Det är en onlineapp som du kan ladda ner gratis på ditt Windows-skrivbord och med några få klick kan du få fantastiska bilder. Denna applikation låter dig ta bort den oönskade bakgrunden med några få tryck och du kommer att kunna använda bilderna online eller offline.

Öppna Paint.net och gå till verktygsfältet med bilden öppen som du vill redigera. Välj trollstavsverktyget och klicka på bilden. Du kommer att se att bakgrunden lätt tas bort oavsett om den är svart, vit eller någon annan solid färg. Se till att bakgrunden är enfärgad, annars blir det svårt att ta bort den.

När du klickar på bakgrunden kommer marschmyror att dyka upp och när bakgrunden är vald kan du ta bort den genom att trycka på Delete-knappen. När du är klar, spara bilden i önskat format för att använda på de olika plattformarna.

Photoshop

Photoshop är ett flitigt använt fotoredigeringsprogram som fungerar felfritt. För att optimera bilderna ger Photoshop dig en fin kontroll som en professionell bildredigerare. I denna programvara används verktyg som trollstav, pennverktyg och bakgrundssuddarverktyg etc. för att skapa en kontur runt de oönskade områdena i bakgrunden.

För de enkla bakgrunderna används trollstavsverktyget. Eftersom de finare detaljerade kanterna som päls, hår eller vattenstänk är svåra att välja, skulle trollstavsverktyget här inte fungera perfekt. Förutom trollstavsverktyget är pennverktyget ett annat alternativ som tar bort de tuffa bakgrunderna som blandade färger, för många föremål i bakgrunden etc.

GIMP

GIMP är ett bildredigeringsprogram som är ett fantastiskt alternativ till Photoshop. Öppna bilden i GIMP och lägg till en alfakanal för att göra bakgrunden transparent. Gå till Lager>Transparens>Lägg till alfakanal för att ta bort den befintliga bakgrunden.

Välj nu bakgrunden genom att välja Fuzzy Select-verktyget från verktygslådan. Fortsätt att ta bort bakgrunden genom att justera tröskeln och när du är klar, använd raderverktyget för att rengöra de röriga kanterna. Spara bilden i PNG-format.

Slutsats

Bakgrundsborttagning är en bra teknik för bildoptimering för webben. Arbeta med tekniken och bemästra konsten att beskära, ändra storlek, justering och marginaler etc. för att uppnå önskat resultat. Hoppas du får en bra uppfattning om bakgrundsborttagningsverktyg för att förbättra dina bilder.

Ha en bra dag!

relaterade inlägg