Sök

Enkla steg att fotografera med Live Model

Du måste ha lyssnat och sett den levande modellfotograferingen; det är mycket vanligt på alla webbplatser som fokuserar på onlineförsäljning av produkterna. Produkterna säljs till kunderna genom att visas med de levande modellerna eller genom att använda skyltdocka. Huvudsyftet med onlinesäljaren är att driva mer och mer försäljning genom att visa produkten i det mest tilltalande och mest bländande utseende som sticker ut i huvudet hos den första av kunden vid första mötet. I detta har modellfotografering stjäl betydelsen eftersom det är det perfekta sättet att skapa ett professionellt, originellt och väl utfört utseende av produkten och det får också kunderna att visualisera produkten och dess form och storlek förutsatt att den bärs av dem. Så lär dig dessa sju steg om du vill skapa magin i produktens utseende. Så låt oss börja:

Välj modell

Detta är det uppenbara att för att fotografera med modellen måste du först välja din egen modell redo att arbeta med dig till ditt angivna pris. En annan viktig punkt att tänka på när du väljer modell är att se om din produkt kommer att se bra ut på din valda modell eller inte enligt formen och storleken på produkten och om den inte ser ut som du önskar kan du enkelt byta modell beroende på ditt krav. För bättre resultat måste du behålla konsistensen genom att arbeta med samma modell som du har valt för att visa hela ditt produktsortiment.

Utrymmesinställning

Utrymmesinställning är väsentlig att hantera för både utrustningen och för modellen. Olika utrustningar som kamera, vitt papper, stativ, belysningsutrustning behöver plats för produktfotografering. Du måste också tänka på att din modell också kommer att få tillräckligt med utrymme att röra sig fritt för att följa dina anvisningar och fokusera exakt i ramen. Du kan också ställa in bakgrundsgränserna eftersom det hjälper att veta att modellen stannar i ramen och han vet exakt vart han ska rikta kameran. Kom bara ihåg att du kan använda valfri bakgrunds- eller bildstabilisering som du vill, men du måste behålla det med alla dina produkter för att säkerställa konsekvens.

Ha rätt ljus

Det viktigaste kravet för fotografering är tillräcklig belysning, vilket är mycket nödvändigt för att dina bilder ska sticka ut. Den inte att förglömma belysningsutrustningen är Speedlight, paraplyer och kontinuerliga mjuka boxljus med stativ. Du måste hantera den här utrustningen ordentligt med installationen och se till att ljuset som faller på modellen inte är för hårt eller om det är så måste du ändra vinkeln på fartljusen. Fortsätt experimentera med belysningen tills modellen kommer för att få de perfekta bilderna.

Positionera din modell

Nu kräver nästa steg att du placerar din modell i det utrymme du förberett för att uppnå din vision. Få modellen att förstå din vision så att han effektivt kan ta rätt position. Du kan göra det bekvämare genom att göra korset på golvet enligt din kameraposition varifrån du får de perfekta bilderna. Det blir också lätt att arbeta för modellen genom att följa X-märket.

Fotografera alltid i bred ram

Det finns många krav för alla webbplatser angående beskärning och marginaler som du måste uppfylla. För detta behöver du verkligen fotografera i bred ram, vilket innebär att du måste lämna gott om utrymme runt alla sidor av modellen så att du enkelt kan göra de nödvändiga justeringarna.

Rikta din modell

Modellen fungerar på dina riktningar så försök att ge dem riktningar som kommer att gå med din vision. Du kan säga åt dem att titta i olika riktningar enligt dina krav. Föredrar att ta flera bilder från olika vinklar och i olika poser för att välja de bästa bilderna från det. Utveckla inte för att undvika kunders distraktioner.

Post-produktion

Du kan inte slutföra processen utan efterproduktion eftersom det är mycket relevant att göra justeringar som beskärning, hudjusteringar, belysningsjusteringar, rynkborttagning etc. för att ge bilderna den perfekta och tilltalande looken på ett riktigt sätt.
Följ dessa steg för modellfotografering för att kommunicera exakt form och storlek på plagget till dina kunder.

relaterade inlägg