Sök

Allt om Drop Shipping du behöver veta

Drop Shipping är ett kriterium där den som säljer en produkt faktiskt inte äger den utan köper just den varan från en tredje part och sedan får den skickad direkt till kunden. Säljaren behöver inte lagra produkten vilket är den största fördelen eftersom lagerkostnaden minskar i stor utsträckning.

Även om varje modell har sina egna fördelar och nackdelar, har den också några. Ta en titt:

Fördelar

Lite kapital krävs: Som redan nämnts kräver dropshipping lite kapital på grund av det faktum att inget verkligt lager eller lager behövs för att skapa en onlinebutik. Bara att sätta upp kontakterna med få leverantörer eller tredje part håller dig uppdaterad med allt arbete. Inget behov av att köpa en produkt på egen hand, låt istället kunden beställa varan och betala för den direkt efter att ha behållit din vinst.

Lätt att starta: Att börja med en dropshipping-modell är mycket enklare än den traditionella e-handelsbutiken. Du behöver inte bry dig om att hantera ett lager, packa artiklarna, leverera produkterna, förbereda konton för att hålla koll eller hantera återbetalningar eller returer.

Mindre omkostnader: Människor som är inblandade i dropshipping-detaljhandeln behöver inte ta på sig de allmänna utgifterna. En bärbar dator och en stabil internetanslutning är alla redo att rocka scenen utan att behöva ta itu med det verkliga lagerbeståndet.

Stort utbud av produkter: Nu eftersom det inte finns något sådant att bry sig om med inventeringen, kan du erbjuda ett brett sortiment av produkter till kunderna. Välj bara en vara som din leverantör handlar med och lista den på din webbplats. Ta emot beställningar och få varan skickad till kunderna utan extra kostnad.

Med alla dessa lockande fördelar finns det några nackdelar med denna fantastiska detaljhandelsmodell:

nackdelar

Mindre marginaler: Marginalerna är mycket mindre i dropshipping-modellen eftersom vinsten delas mellan säljaren och tredje part. Dessutom, för att få mer kunduppmärksamhet, håller säljarna marginalerna på en låg nivå. För att klara av den ökande konkurrensen är det viktigt att hålla lägre marginaler, vilket visar sig vara en nackdel.

Kan inte hålla aktieboken: Att hantera det egna lagret eller lagret är lättare eftersom när en tredje part är inblandad, blir det svårt att hålla koll på lagret. De leverantörer du har kontakt med lämnar inte register över lagret och lagret ändras regelbundet. Så när en kund gör en beställning vet du inte om den produkten är tillgänglig för leverans eller inte.

Vandra i fraktkostnad: Om kunden beställer 4 eller 5 produkter och var och en av produkterna är tillgänglig hos olika leverantörer, kommer det att öka fraktkostnaden som du måste ådra dig. Att förvänta sig att kunden ska betala fraktkostnaden för varje enskild produkt är inte försvarbart.

Dropshipping är dock inte ett coolt och perfekt sätt på grund av dess märkbara nackdelar som orsakar problem för ditt företag. Men utan tvekan är det här en bra affär. Om du är dropshipper, kom inte in i scenen. Det är den tredje parten och kunden som handlar.

relaterade inlägg