Sök

Drop Shadow får bilderna att se naturliga och realistiska ut – är det sant?

Magi händer i den digitala världen med teknikens framsteg! Det är möjligt genom att använda en fantastisk programvara, dvs Photoshop, som hjälper till att skapa underbara bilder. Eftersom det är mirakelprogramvara kan ingen förneka dess värde den har. Allt från att skapa de otroliga bilderna till att redigera och manipulera dem med hjälp av en rad verktyg, har Photoshop tagit allt ganska enkelt.

Ett foto får sin betydelse när det redigeras i Photoshop och den mest fantastiska visuella effekten är skuggan. När en skugga läggs till ser bilden fantastisk och enastående ut eftersom skuggan framhäver objektet och bakgrunden snyggt. Med en skuggeffekt får bilden en ny dimension och ser väldigt interaktiv ut. För de som är kreativa finns det många sätt att lägga till skuggor om du experimenterar med värdena och skjutreglagen.

Här är några sätt att göra för att få bilderna att se unika och coola ut:

Böjd skugga

När det gäller att isolera bilden från dess bakgrund eller så kan man säga, för att ge en känsla av rymd, läggs böjd skugga till. Vanligtvis appliceras de böjda skuggorna på botten av bilden för att få den att se naturlig och realistisk ut. Alla skuggor som läggs uppifrån ser konstgjorda ut så den nedre skuggan beaktas. Vrid helt enkelt upp de nedre hörnen för att markera objektet på ett bättre sätt och även för att få objektet att se skarpt och jämnt ut.

Till exempel, lägg bara en bit tyg på golvet och lyft den lite uppåt. Du kommer att se en skugga under duken så när du lyfter duken mer kommer skuggan att börja suddas ut. Å andra sidan, om du håller duken nära golvet blir skuggan mycket tydligare. Samma koncept följs dock i den böjda skuggan.

Centrumböjd skugga

Skuggan skapas i mitten av bilden. I den här typen av skuggor skapar Photoshop en skugga både uppe och nere i mitten av fotot. Bara skillnaden är att du måste duplicera ellipsskiktet som du placerar längst ner. Det duplicerade lagret ska placeras ovanför bilden så att det ser naturligt ut och peta ut toppen och botten för att få effekten att se komplett ut.

Stående bild skugga

Sist är den stående bildskuggan, är min favorit! I denna typ sprids ljus framifrån eller bakifrån för att få en stående skugga. Eftersom det är det enklaste och enklaste resultatet är också fantastiskt. Bara för din kunskap, låt mig förklara hur det fungerar. Ta ett papper och håll det upprätt. Lägg nu lite ljus från framsidan och se skuggan bildas på baksidan i en rektangel. Detsamma gäller när ljus släpps bakifrån och skuggan bildas framtill.

När du väl har förstått grunderna i skugga kan du verkligen skapa fantastiska effekter på dina egna sätt. Varför vänta med att bli expert på att lägga till skuggor?

 

relaterade inlägg