Sök

Olika ljuseffekter för produktfotografering

E-handelsbutik arbetar på ett mycket enkelt mantra, dvs produktfotografering. För att alla onlinebutiker ska bli framgångsrika är det viktigt att skapa vackra bilder som tilltalar tittarna och övertygar dem att köpa produkten omedelbart. Medan forskning har visat att försäljningen ökar när bilderna håller hög kvalitet och även din portal delas ytterligare när du matar kunderna med premiumbilder.

Tråkiga och föga smickrande bilder skapar tvivel om ditt varumärke hos dina kunder. Människor är verkligen försiktiga när de köper saker online eftersom de inte kan hålla produkten innan de köper så det blir ditt ansvar att ge dem det bästa när de handlar från din butik. För att fotografera spelar kameran den viktigaste rollen och efter det ger ljussättningen en ny dimension till bilderna. Det är viktigt att bilderna ser konsekventa och vackra ut när de laddas upp i katalogen, så här är fyra sätt att ställa in belysning under fotografering.

Dramatisk belysning

För att skapa känslomässig stämning i bilderna är dramatisk ljussättning ett utmärkt sätt. Med denna belysning skapas ett vackert kontrasterande utseende av kläderna och när man tittar på slutresultatet ser bilderna superbt ut. Du kommer att se ljuset falla av från den upplysta sidan till inget ljus. Se till att hålla bakgrundsljuset lågt borta från motivet för att få felfria resultat.

Mjuk belysning

Mjuk belysning hjälper till att dra bort modellen från bakgrunden för att skapa en naturlig och realistisk effekt. Eftersom huvudfokus är på motivet som bara hålls eller bärs av modellen, hjälper mjuk belysning till att hålla fokus korrekt genom att sätta ljus för att framhäva detaljerna. Med denna typ av belysning kan du täcka allt samtidigt som du tar bort alla dåliga skuggor. Om du vill skapa olika effekter i de tagna bilderna måste du experimentera med olika belysningsinställningar genom att ändra reflektorns position och andra ljuslampor. Om inte mycket kommer du att få något unikt att lägga till resultatet.

Neutral belysning

Det här är den mest grundläggande belysningen som vanligtvis alla gillar att gå efter. För de människor som vill se varje detalj i lika proportioner kan välja neutral belysning eftersom de kommer att kunna se eller visa hela tonen i produkten. För kläder eller mode-e-handelsbutiker fungerar neutral belysning perfekt eftersom huvudfokus är att visa varje tum av detaljer för publiken för att hjälpa dem att fatta ett rättvist beslut om de ska köpa produkten eller inte. För att uppnå denna effekt bör du behålla bakgrunds- och förgrundsbelysningen samma och med full intensitet. Se till att ta bort eventuella skuggor på golvet.

Slutsats

Skuggor ser dåliga ut om kunderna blir distraherade när de ser produkten. Som du kanske vet tar skuggorna bort uppmärksamheten så du måste definitivt fokusera på att hålla ljusinställningarna perfekta på alla sätt som passar kundernas krav. Gör bilderna snygga och balanserade i hela webbutiken för att hålla en standard.

relaterade inlägg