Sök

En detaljerad översikt över bildoptimering för webben

En bild säger mer än tusen ord och kan göra verkliga underverk som text inte kan. En av de främsta anledningarna till att bilder är viktiga för e-handel är att bilderna är det enda som håller tittarna fast. Med kundernas oförmåga att hålla i produkten måste produktbilderna se väldigt lockande och attraktiva ut. Men jobba på äktheten också!

Kunderna förlitar sig mycket på produktens färg, storlek, form och kvalitet innan de köper den. Som e-handelsägare kan du ta det som en fördel genom att visa vackra bilder som fungerar som en historieberättare. För e-handelswebbplatser är det viktigt att ha högupplösta bilder. Är bilderna av kvalitet eller hög upplösning? För att locka tittarna att köpa dina produkter måste du visa dem skarpa och optimerade bilder.

Att inte ha optimerade bilder på sajten innebär att utforska en butik med hundratals plagg i olika storlekar och former. Vill du erbjuda en sådan upplevelse till kunderna? För att skapa en bra hemsida, optimera bilderna innan du laddar upp dem på sajten. Följ den här handledningen om du funderar på att skapa din egen onlineportal:

Bildtyper

De vanligaste bildtyperna är JPG-, PNG- och GIF-filer. Alla dessa tre är kvalitetstyper och ger utmärkt tittarupplevelse. För webben är JPG bra eftersom det har en enorm färgpalett att arbeta med och dessutom kan du erbjuda den kvalitet som dina kunder vill ha. PNG-filer har högre kvalitet än JPG eftersom de är transparenta utan någon bakgrund. För e-handelsportaler används vanligtvis PNG-format för logotyper eftersom logotyperna måste se tilltalande ut.

Spara bilderna i rätt storlek

Att optimera bilderna för webben är inte så svårt när du vet rätt storlek samtidigt som du sparar dem. Vet du varför sajterna laddas långsamt? Det beror på att bildstorleken är mycket större än vad som krävs. Se alltid till att spara bilden i mindre storlek, dvs KB eller några MB. En korrekt optimerad webbsida laddas på under 2 sekunder och om det tar längre tid hoppar användarna tillbaka.

Mått

Innan du laddar upp bilden till portalen måste bildens mått vara 100 %. Öppna alla bilder till 100 % för att se bilden i exakt storlek så när tittarna öppnar bilden på webben ser den perfekt ut.

Komprimera bilder

Bildkomprimering är viktigast för att minska filstorleken. För att ta bort bildernas dolda data bör du definitivt komprimera bilderna. Photoshop är ett sätt med vilket du kan minska filstorlekarna utan att förlora kvaliteten på bilderna.

Slutsats

För att sammanfatta det, Photoshop är underbar programvara som har förmågan att optimera bilderna för webben. Eftersom bilderna måste vara iögonfallande för tittarna, har bildoptimering stor betydelse. Endast med optimeringen kan du skapa vackra bilder för om bilderna är tilltalande men inte optimerade kommer Google att observera det och det kommer att påverka SEO-rankningen av din webbplats. Så optimera bilderna och leverera en trevlig tittarupplevelse till besökarna för att göra dem till kunder.

 

relaterade inlägg