Sök

Klipp ut de komplexa bakgrunderna med bildmaskering

Produktkataloger, broschyrer och tidningar har varit i trend sedan några år. Det tar ganska mycket ansträngning att designa dessa eftersom det finns ett behov av fantastiska bilder för att tilltala tittarnas ögon. För att lägga till den oomph-faktorn kommer bildmaskering i scenen, eftersom du kan klippa ut de komplexa bakgrunderna och få motivet att se fokuserat ut. Vanligtvis, för broschyrer, tidskrifter och kataloger, är bildmaskering en perfekt tjänst eftersom du helt enkelt inte kan lägga till bilder med distraherade eller vita bakgrunder.

Det är viktigt att lägga till bilder med genomskinlig bakgrund för att se till att tittarna känner sig anslutna och behåller fokus enbart på motivet. Så bildmaskering hjälper till att ta bort komplexa bakgrunder där urklippsbanan inte är tillämplig. Maskering fungerar på lurviga, håriga eller halvgenomskinliga saker som rök, fjädrar, ljus, chiffong, eldslågor etc.

Är det möjligt att isolera bakgrunderna?

Ja, visst är det möjligt. Att klippa ut de svåraste bilderna från bakgrunderna är möjligt med bildmaskering. Även om det inte är en lätt sak att göra, men med bildmaskering kan du göra det felfritt. Som du kanske vet är det ganska irriterande att ta bort bakgrunderna, för även efter så mycket perfektion lämnar du något bakom dig som förstör hela bildens utseende. För att hantera det, avlastar bildmaskering dig genom att ge privilegiet att extrahera de komplexa bilderna från deras bakgrunder.

Utan att förneka det, det kan finnas vissa komplexiteter eller fina detaljer i bilderna som är svåra att extrahera med hjälp av verktyg för borttagning av bakgrund i Photoshop. Men med Photoshop är det nu lätt att klippa ut bilden med lätthet samt hålla resultatet naturligt.

Bildmaskeringstekniker

Bildmaskering är helt och hållet ett annat koncept än utskuren bild och har därför sina egna tekniker också. Här kommer listan:

  • Alfakanalmaskering
  • Collagemaskering
  • Transparensmaskering
  • Genomskinlig maskering
  • Avancerad maskering

För att få fram den sammansatta bilden med rena kanter, gör bildmaskeringstekniken underverk. Bland alla ovanstående metoder är alfakanalmaskering den mest använda tekniken för att ta bort de mest utmanande bakgrunderna i bilden. Resultaten är häpnadsväckande och det är också anledningen till att det är den mest använda metoden över hela världen. Fotograferna eller bildredigeringsexperterna använder sina färdigheter medan de tillämpar bildmaskeringstekniken i ett försök att få resultatet på ett perfekt sätt.

Slutsats

Som redan nämnts används bildmaskering i stor utsträckning där yttersta perfektion krävs, t.ex. kataloger, broschyrer, tidningar etc. Att klippa ut de komplexa bilderna är möjligt med hjälp av lassoverktyg, pennverktyg, magiskt suddverktyg, bakgrundssuddarverktyg tillsammans med kombinationen av maskeringsverktyg. Att skapa annonser, banderoller, skräddarsydda bakgrunder, tidningsomslag, lägga till skuggor som smälter in väl med bildens kanter, allt görs med hjälp av bildmaskeringstjänst. Vill du prova det? Gå vidare och uppnå önskade resultat.

relaterade inlägg