Kreativa smyckefotografiidéer och fotograferingsinställningar

Att locka fler människor till dina produkter eller tjänster är en ganska skrämmande uppgift. Du måste vara kreativ och se unik ut för att få in en bredare publik och få dem att prova dina produkter. Olika typer av bakgrunder och rekvisita används för att förstärka produkternas utseende och framhäva de bästa egenskaperna. När det kommer till smycken måste du vara extra försiktig när de presenteras eftersom folk är alldeles för medvetna om vad de köper. Dessutom är de intresserade av att ta en titt på varje minsta detalj av smycket som de ska investera i.

Kreativa smycken-fotograferingstips

Så här ger vi dig några idéer för att skapa iögonfallande smyckesbilder, kolla in dem:

Tips på smyckenfotografering

Till att börja med, rengör biten för att ta bort eventuella fingeravtryck eller fläckar från din smycken fotografering. Det är viktigt eftersom det tar mycket tid att redigera dessa små saker i efterproduktionsfasen. Så för att göra saker enkelt, glöm inte att städa. Ta en bomullstrasa och lägg ner smyckebiten på bordet, torka av den långsamt och se till att inte röra smycket med bara händer. Använd handskar för att vara på en säkrare sida eller så kan du också använda en tång för att hålla den medan du städar.

Kamerainställningar för att fotografera smycken

För Fotografera smycken, det finns en speciell typ av bländarinställning att använda. Vanligtvis används små eller medelstora bländare, t.ex. f/8, f/11 eller f/16 för att få skarpa och tydliga bilder. I smycken fotografering, försök att inte sudda ut bakgrunden och ha så färre saker som möjligt i omgivningen för att få en naturlig effekt.

Smycken Fotografi Belysning

Naturligt ljus spelar en stor roll smycken fotografering. Även om smycken är skjutna mot reflekterande bakgrunder för att lägga till artificiell reflektion, är naturlig belysning ändå fördelaktig. Att sätta upp dyr belysningsutrustning är viktigt eftersom du kan behöva skjuta pjäser på natten. Men när du kan ta bilder i naturligt ljus tillsammans med naturlig solreflektion, skulle det inte vara bra? Allt du behöver göra är att placera produkten nära fönstret, sprida ljuset (direkt solljus kan förstöra hela utseendet och bilden kommer att se för ljus ut) och börja klicka på bilderna med din kamera redan inställd på önskad bländare. För att sprida ljuset, använd lite vitt tyg och häng det på fönstret.

Nu gäller det var du ska placera kameran för att få rätt bilder. I grund och botten finns det inga fasta regler för det eftersom varje person har olika uppsättningar och du måste leta efter den mest lämpliga vinkeln varifrån bilderna kommer att bli perfekta. Först av allt, ställ in kameran på manuellt exponeringsläge och så är det!

Fota med iPhone

Som du kanske vet är det möjligt att ta bilder med din iPhone om du inte har kameran till hands. Men innan dess måste du bestämma plattformen som du ska sätta smyckena på. Eftersom varje webbplats har olika layout är det din tur att välja önskad layout och klicka på bilderna därefter. Om du inte är säker, använd kvadratiska fotoformat.

Fokusera nu på biten och tryck på slutaren utan att skaka telefonen, annars blir bilderna suddiga. Jag hoppas att du inte vill börja om från början så var försiktig.

Post Production

När du är klar med bilderna är det dags att kontrollera dem i fotoredigeringsprogram, dvs Photoshop. Öppna bilderna och se om det finns några brister som att kasta skuggor eller dålig bakgrund. I den här programvaran kan du lägga till gnistrande effekter med hjälp av filtren, lägga till skuggor om du har missat medan du klickar och även kan förbättra färger om det behövs.

Förutom Photoshop finns det många andra applikationer som används flitigt för att förbättra de tråkiga bilderna. Några av dem inkluderar Snapseed, Camera+, PicTapGo, Darkroom och iWatermark etc. Du kan också välja mellan dessa appar för att förvandla dina bilder men se till att bildkvaliteten inte ändras. Vilken plattform du än väljer för bildredigering, läs några handledningar för att använda dess verktyg på rätt sätt och få fantastiska resultat. När du väl börjar använda dem kan du släppa lös fler funktioner, filter eller effekter som kan appliceras på dina smyckesbilder för att få dem att se fantastiska ut än någonsin.

relaterade inlägg