Sök

Hur man skapar Instagram-effekt i enkla steg

Att lägga till effekter och filter på din telefon är en spännande sak att göra. Instagram, som ni alla vet är en fantastisk app med massor av fantastiska funktioner. Om du har en ordentlig kunskap om hur man skapar Instagram-effekter i Photoshop är det en ganska enkel uppgift. Följ dessa snabba och enkla steg för att uppnå en fantastisk Instagram-effekt:

Öppna ett fint foto

Välj en bra bild i första hand om du vill ha en snygg effekt.

Fyrkantig Beskär bilden

Det är varken landskap eller porträtt utan det är fyrkantigt. Square är den nya typen av beskärning som beskär bilden i en kvadratisk form. Det är en utmanande uppgift eftersom du för detta måste välja beskärningsverktyget och sedan hålla ned skifttangenten medan du klickar. Dra sedan ut beskärningsområdet och tryck på Enter.

Skapa kurvjusteringslager

Nu, för att lägga till det bearbetade utseendet, skapa ett kurvjusteringslager. För att uppnå en perfekt Instagram-effekt är det viktigt att leka med små justeringar.

Vinjetteffekt

Vinjetteffekt ger realism till Instagram-utseendet eftersom det ger en mörkare look till kanterna på ett foto. Du kanske har sett vintagebilderna där kanterna är mörka och vinjetteffekten är exakt densamma. Arbeta med justeringslagret Kurvor som du skapade i det första steget.

Använd en stor mjuk svart pensel på justeringsskiktsmasken för att måla en cirkel. Se till att måla en cirkel i mitten av bilden för att uppnå utseendet. När du väl är klar kommer du att se att endast de yttre kanterna på fotot har effekten där det bara är vitt på masken. Justera nu RGB-kurvan nedan för att få det önskade vinjettutseendet.

Sudda ut kanterna

Nästa steg för att ge vinjetteffekten ett mer naturligt utseende är att sudda ut kanterna runt motivet. Storleken och fokusområdet kan styras i inställningarna.

Duplicera bildlagret och skapa en lagermask. Applicera Gaussisk oskärpa från filteralternativet. Har o Filter>Oskärpa>Gaussisk oskärpa för att få effekten. Fyll sedan i detaljerna om hur mycket område du vill sudda ut. Använd sedan en mjuk svart borste på lagermasken som du gjorde i föregående steg. Det är i syfte att ta området i fokus som du vill att folk ska lägga märke till direkt när de tittar.

Kant lägga till

Sätt en ram runt bilden för att få den verkliga Instagram-effekten. Även om det är valfritt kan du lägga till en vacker kant för att piffa upp bilden lite mer. För att göra detta, välj verktyget Rundad rektangel från verktygspaletten och rita en rektangel i mitten av bilden medan du håller ned skifttangenten.

Det kommer att skapa en vektorform så för att skapa en markering, tryck Ctrl+klick. Skapa sedan ett nytt lager igen ovanpå alla lager och tryck på Ctrl+Skift+I eftersom det inverterar markeringen. Tryck på D och X för att återställa färgerna och även göra förgrunden vit. Slutligen, för att fylla urvalet, välj verktyget för färghinken och fyllningsfärgen.

Ta bort vektorformlagret efteråt.

Är det inte så roligt? Försök!

 

relaterade inlägg