Sök

Betydande tips när du retuscherar bilderna

Att retuschera bilderna verkar vara en ganska enkel uppgift men det är inte sant. Om du vill retuschera en bild bör du följa rätt strategier och steg för att få rätt resultat. Ibland misslyckas teknikerna men det ger dig inte rätten att ge upp. Ge istället mer ansträngningar och få de perfekta bilderna. Vet du inte hur man retuscherar bilderna med rätt teknik? Följ dessa experttips och få önskat resultat:

Retuschera hela bilden

Med detta menar jag, tänk aldrig på att retuschera delen av fotot om det gör att hela bilden ser dålig ut. Många nybörjare gör detta för att slutföra uppgiften snart, men om du ska retuschera ansiktet på ett motiv, överväg att retuschera hela fotot. Eventuella fläckar, svarta fläckar, fläckar etc. är bra men om du funderar på att redigera färgerna eller tonen, gör det för hela kroppen också. Annars kommer bilden att se missfärgad ut och tittarna kommer omedelbart att märka skillnaden.

Dessutom, eftersom ingen är perfekt, ta inte bort alla märken utan håll födelsemärkena intakta, annars ser bilden plastig ut. Om du till exempel retuscherar bilden av en hund bör du behålla rynkorna för att ge bilden ett naturligt utseende.

Lita inte helt på tutorials

Handledningar är utan tvekan informativa och du kan lära dig mycket men lita inte helt på dem. Var lite experimentell med vad du gör för att uppnå kreativa och unika resultat. Fotoretuschering är ett stort koncept och det finns många verktyg att leka med. Så när du följer en handledning, använd olika verktyg för att se vilka resultat du får. Förstå handledningen först och använd den exakt likadant, men efter det, använd ditt sinne och producera något annat för att få din egen version.

Kurvor kan störa

Som nybörjare kan du vara riktigt rörig. Använd inte kurvor om du inte är medveten om det eftersom fel användning kan påverka färgen och hudtonen riktigt dåligt. Speciellt om du inte har originalkopian sparad kan du förlora din favoritbild. Så innan du provar det här verktyget, vrid blandningsläget till ljusstyrka.

Ögon speglar personligheten

Se till att ögonen är gnistrande för att ett foto ska få en perfekt finish. Eftersom ögonen är en återspegling av ens personlighet är det viktigt att retuschera dem också om det finns något fel. Röda ögon är ett ganska vanligt problem inom fotografering på grund av kamerablixten, så glöm inte att korrigera det när du retuscherar bilderna.

Slutsats

Så det här var några viktiga tips om hur man retuscherar ett foto. När du använder retuscheringsverktyg, se till att förbättra bilderna genom att skärpa de nödvändiga detaljerna som kan försvinna när du retuscherar. Att experimentera är det enda som kan ta din redigering till en avancerad nivå så oroa dig inte och fortsätt att prova med alla verktyg i Photoshop och du kan aldrig få nog av dem.

relaterade inlägg