Sök

Färgkorrigera bilderna i Lightroom för webbanvändning

Att ta ett företag till en ny nivå är inte allas kopp te och man behöver spendera mycket tid, ansträngningar och pengar för att hitta rätt. Om du vill tjäna bra pengar via din onlineverksamhet måste du överväga att färgkorrigera bilderna som du ska ladda upp på webben. Eftersom publiken är ganska intresserad av att titta på de bästa bilderna, är ditt arbete att visa upp det perfekta bilderna för att hålla dem fasta.

Under fotograferingen går många saker obemärkt förbi vilket leder till dåliga färgbilder. Oavsett hur försiktig du är, finns det alltid ett misstag som måste förbättras i efterproduktionsfasen. Att korrigera färgerna är aldrig en komplicerad uppgift och kan göras korrekt med användning av rätt programvara och verktyg. Adobe Lightroom är en sådan programvara som snabbar upp ditt fotoredigeringsarbetsflöde och levererar vackra bilder med rätt färger, storlek och ton.

Eftersom Lightroom är en produkt från Adobe kan du förvänta dig några riktigt underbara resultat. Låt oss komma igång med denna steg för steg guide. Här är stegen för att färgkorrigera bilderna i Adobe Lightroom:

Organisera bilderna

Lägg alla RAW-filer från kameran till en enda mapp på din dator för att hålla dem organiserade. Det är för att vi kommer att göra batchbearbetning och därför bör du placera liknande ljusfotografier på ett organiserat sätt för enkla justeringar.

Importera bilderna

Importera nu alla tillagda bilder till en session i Lightroom. För att göra det, öppna Lightroom, gå till Arkiv>Importera foton och video och använd sedan källpanelen för att hitta bildmappen. Använd sedan knappen Lägg till och välj alla och klicka slutligen på Importera.

Justera bilden

Nu för att färgkorrigera en enskild bild, välj Framkalla uppe till höger i ramen där du kommer att se knapparna Bibliotek, Framkalla, Karta, Boka, Bildspel, Skriv ut och webb. Efter att ha importerat filerna finns de i biblioteket så att du kan göra de justeringar på bilden du vill. När det är klart är det lätt att tillämpa samma justeringar på alla andra bilder också.

När bilden är vald för justeringarna klickar du på Framkalla och en panel visas med ett gäng flikar på höger sida. Här kan du göra ändringarna genom att använda den primära fliken och en annan flik som kallas grunderna. Nu är det dags att göra färgkorrigering som kontrast, vitbalans, exponering etc.

Gör de nödvändiga ändringarna som vitbalans, ändra exponeringen om den inte är korrekt och justera kontrasten på bilden för att framhäva ljus och mörk.

Gör batchbearbetning

När du har justerat den första bilden bör du sedan tillämpa samma justeringar på alla bilder. För det, välj alla bilder från filmremsan längst ner på skärmen. Klicka på synkroniseringsknappen längst ned till höger på verktygspanelen. Välj nu de justeringar du vill tillämpa från popup-fönstret. Klicka på Synkronisera och vänta tills Lightroom utför justeringarna när det går igenom varje bild.

Exportera slutliga bilder

Exportera nu de slutliga bilderna tillbaka till datorn genom att navigera till Arkiv>Exportera. Spara den var du vill i din dator för enkel åtkomst.

Och det är allt! Om du vill ge några färgkorrigeringstips, skriv dem i kommentarsfältet!

relaterade inlägg