Sök

Klicka på Enastående bilder med dessa tips

Bilder är en viktig del av allas liv och måste se bäst ut för att avslöja den bästa personligheten. Som person måste du se bra ut när du poserar och om dina fotografier inte är tillräckligt bra är det ingen som vill titta på dem. Här är några tips för att klicka på enastående bilder och locka tittarna:

Kom nära motivet

Fotografierna är bra, dåliga, genomsnittliga och bästa. Det beror på dig hur du vill att din bild ska se ut så kom nära motivet innan du klickar på bilden. Om du vill att bilderna ska dyka ut från bakgrunden är det viktigt att fokusera på huvudobjektet snarare än bakgrunden. Ja, bakgrunden är viktig men ämnet är primärt. För produktbilderna är det oerhört viktigt att komma ett eller två steg närmare eftersom ramen måste fyllas med motivet utan slöseri med utrymme. Om du får mycket av bakgrunden måste du ta bort bakgrunden senare.

Ljus spelar roll

Ljus spelar en stor roll när det kommer till fotografering. Se ljuset varifrån det kommer och hur du kan använda det för fotograferingen. Det kan vara naturligt ljus från solen eller artificiellt ljus från en glödlampa eller lampa. Använd det ljuset effektivt och interagera med motivet för att få det att se fantastiskt ut. Men ta hand om skuggorna eftersom de kan förstöra hela produktens tilltalande och göra resultatet dåligt.

Blixt på dagen

Det är en myt att man inte ska använda blixt under dagen. Du kan använda blixt på natten eller inomhus för att få riktigt enastående resultat. Eftersom solen kan skapa hårda skuggor på motivet, rekommenderas det att du använder blixt även på dagtid. Genom att använda blixten kan du lägga till extra ljus på motivet och skapa en jämn exponering genom att fylla i de dåliga skuggorna.

Lägg till en ram

För att få uppmärksamhet på motivet kan du lägga till en ram runt motivet. När någon tittar på bilderna förväntar de sig att hitta en del exceptionellt och unikt. Så för att ge betraktarens öga den primära fokuspunkten kan du rama in motivet.

Läs manualen

Varje kamera har olika krav och inställningar så innan du klickar på bilderna, läs manualen först. Förstå hur din kamera fungerar efter olika situationer och väder. Eftersom varje steg är viktigt i fotograferingsresan, genom att läsa manualen, kommer du att få veta allt din kamera kan göra.

Använd hjärnan

Använd din hjärna när du fotograferar och försök lägga märke till uttrycken och olika ljusförhållanden. Luta dig tillbaka och se hur du kan skapa en bild av just dessa element och försök att framkalla konstnärliga effekter i bilden för att fånga mer uppmärksamhet.

Hoppas du tyckte att artikeln var informativ! Prova dessa tips nästa gång när du är redo för en fotografering. Ha en bra dag!

relaterade inlägg