Undvik dessa dåliga vanor när du fotograferar

Fotografen är den person som sannolikt måste hantera sitt schema för att uppfylla alla sina åtaganden i tid. Fotografen är namnet förknippat med ordet professionell så han måste definitivt göra rättvisa med rutinen genom att tydligt ha målet i sinnet. Han kan bara nå framgång om han är den person som är perfekt och mest vanligt i sitt yrke. Vanorna måste vara de som hjälper dem att nå sitt mål och inte de som visar sig vara slöseri med tid för deras arbete. Dagens ämne är också att dela med dig av de dåliga vanorna som kan försena ditt arbete och kan hindra dig från att mäta framgångsfrekvensen. Låt oss diskutera dem

Lämnar kameran hemma

Detta är en av någons dåliga vanor att inte ta kameran på jobbet. Om du inte tar det med dig så spelar det ingen roll att du har en enorm megapixel, högkvalitativ DSLR-lins, det som spelar roll är kameran som är med dig för att tillfredsställa fotograferingsbehoven som kan vara till och med smartphonekameran som har mer värde över det.

Rör dig inte med backup

Ett av problemen med att skapa vanor är att inte behålla säkerhetskopian av alla viktiga filer och bilderna med dig. Många av er kanske köper minneskortet när det blir helt fyllt betyder att du inte kan hålla koll på säkerhetskopian som du kan förlora när som helst på grund av något större problem kan vara hårddiskförlust eller någon annan. Genom att behålla säkerhetskopian av värdefulla bilder sparar du kanske ett års fotografering på en minut. Att utveckla en vana att säkerhetskopiera filerna på minst tre olika platser.

 Fotografering från ögonhöjd

En professionell är en person som först söker efter de olika vinklarna beroende på scenen som visas. Han kommer till och med att falla på knä eller kanske till och med ligga på marken för att ta de professionella bilderna medan en amatör är den som alltid skjuter från ögonhöjd och håller kameran i huvudhöjd. Kom ihåg att detta inte är rätt sätt och du måste arbeta som ett proffs och inte som amatören.

Förlitar sig på efterbearbetningen

Utan tvekan har efterbearbetning en betydande plats men är ett ganska tråkigt jobb och att endast förlita sig på efterbearbetning för perfektion av bilderna är fotografens lättja och visar inte sin professionalism. Proffsen är en som alltid lägger sina ansträngningar på att fånga bilder som har förmågan att tala. Så undvik att lita på efterbehandling och lägg dina ansträngningar på att fånga de riktiga bilderna med korrekt exponering och högdagrar.

Ta bara JPEGS

Undvik att fotografera i JPEG-format och föredrar att fotografera råfilerna för att få dynamik i dina fotografier.

Chimp

Du måste undvika schimpans, särskilt när du fotograferar på något bröllop eller fest eftersom du kan missa ögonblicket på grund av denna dåliga vana.

Att inte ta hand om bakgrunden

Många fotografer överväger inte bakgrunden innan de tar bilderna och detta är det mest oundvikliga misstaget som kan förstöra din fotografering illa. Bakgrunden spelar en mycket viktig roll för att få bilderna att kännas beundrande, så det är bättre att tänka på det nästa gång när du ska ut och fotografera.

Centrera ämnet

Öva tredjedelsregeln om du vill sticka ut dina bilder istället för att placera din brännpunkt i mitten som de flesta är vana vid. Du kan prova olika ramar, vinklar eller till och med gå för en bred panoramaskörd.

Läs inte kameramanualen

Detta är det faktum att ingen är intresserad av att läsa manualen när de öppnar kameralådan för första gången. De är inte gjorda för att bara förvaras i lådan. Du måste använda den för att utveckla kamerornas nya funktioner som du kanske inte känner till eller kan använda för att få insikt i de funktioner som du känner till men inte på rätt sätt. Så börja läsa manualen genom att ha överstrykningspennan i ena handen för att få en bättre upplevelse med din nya kamera.

Fotografera på Auto

Att fotografera i autoläget anses inte vara en bra vana när du använder det konsekvent i alla situationer, det kan begränsa dig från att öva på de andra lägena i din moderna kamera som vanligtvis är halvautomatiska, automatiska eller manuella. Ha modet och gå till det manuella läget om du kan göra det.

Äntligen kan jag bara säga att du undviker dessa vanor för att säkra din framtid inom fotografering och njuta av en bättre upplevelse i den.

relaterade inlägg