Sök

Locka besökare till ditt varumärke med Tumblr

Med den växande populariteten för onlinesektorn har det blivit viktigt att även upprätthålla onlinenärvaron. Du kanske har läst om reklam via sociala mediekanaler som Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram eller Google Plus etc. Men har du någonsin läst något om Tumblr? Det kan vara en bra plattform för att boosta din webbplats och skapa varumärkeskännedom hos en bredare publik.

Cirka 550 miljoner användare är anslutna till Tumblr och delar ett obegränsat antal bloggar och innehåll. För onlinemarknadsföringsaktiviteter kan Tumblr vara ditt första val om du vet hur du använder det effektivt. Eftersom onlinetrenderna har förändrats i snabb takt ligger tittarnas största fokus på de visuella medlen. Företagsägare har gjort det till en strategi att förbättra sina webbplatser genom denna tilltalande kanal som fungerar som ögongodis för ungdomar och tonåringar.

På Tumblr kan man lägga upp bilder och videor av produkterna de har köpt, vilket gör det till den bästa plattformen för onlineshoppare. Människor kan se produktbilderna för att bestämma om de ska köpa en viss produkt från respektive webbplats eller inte. Vissa bilder är så inspirerande att vi direkt vill köpa saker som presenteras i den bilden. Det händer, det gör det!

Hur skapar man engagemang?

För att skapa engagemang i Tumblr-kontot kan du köra onlinetävlingar och evenemang. Människor lockas med erbjudanden och tävlingar och besöker ditt konto direkt. Skapa specialerbjudanden och kupongrabatter för att utnyttja de verkliga förmånerna med Tumblr.

För att skapa ditt eget utrymme i sökmotorerna kan Tumblr också vara till stor hjälp. Många typer av innehåll kan delas via denna plattform som flyttar din webbplats eller sida i topprankingen i Google. Är det inte en bra plattform för att nå fler människor och skapa bättre kundkrets?

Föredragna nischer för Tumblr

Tumblr är en fantastisk kanal, utan tvekan men den fungerar utmärkt för endast ett fåtal nischer, dvs

Skönhet

Resa

Utomhus

Mode för män och kvinnor

Bohag och

Fordonsartiklar

Om du har en av dessa butiker kan Tumblr ge dig den önskade framgångsfrekvensen på mindre än den förväntade tiden.

Tumblr för varumärkesmedvetenhet

Innan du får försäljningsorder är det viktigt att skapa varumärkesmedvetenhet bland människor för att låta dem veta ditt värde och ditt värde. Det viktigaste syftet med varje varumärke eller företag är att få användarnas uppmärksamhet och öka deras synlighet för att få organiska beställningar utan några betalda länkar. Det är dock möjligt. Om du har ett stort nätverk av vänner, be dem att marknadsföra ditt varumärke på sina sociala konton. För att ett varumärke ska uppnå den naturliga synligheten är strategin att skapa medvetenhet först. Här låter Tumblr dig göra det genom att vara det bästa nätverket för att nå den potentiella onlinepubliken.

Anpassningsbar layout

Till skillnad från andra sociala mediekanaler låter Tumblr dig ändra sidans tema från dess standardteman. Säg adjö till den tråkiga layouten och tillämpa ett nytt tema. Lägg till anpassade länkar, ändra bakgrundsfärger och navigering etc. för att ge hela sidan en ny känsla.

Har du tröttnat på det monotona blå temat? Inga problem! Byt till ett annat tema och få sidan att se exceptionellt annorlunda ut. Den här funktionen håller dina tittare engagerade under längre tid eftersom och när de besöker din sida får de se en ny layout.

Så det här handlar om Tumblr som du behöver veta!

relaterade inlägg